Europa a devenit ”cetatea refugiaţilor”. România ar putea fi noua rută spre ţările vestice

  • În ultimii ani, sute de mii de imigranţi fără acte şi refugiaţi din Siria, Irak, Afganistan şi alte ţări asiatice au găsit în ţările din Europa, inclusiv în România, un refugiu.
  • După retragerea trupelor americane din Afganistan, dar şi din cauza supravegherii frontierelor maghiare şi croate, valul de imigranţi care au pătruns ilegal în România a crescut considerabil.
  • Pentru mulţi dintre aceştia, România este doar un punct de trecere, în care, deşi mulţi dintre ei solicită azil politic, caută o variantă de a ajunge în ţările din Europa de Vest.
Urmărește
1058 afișări
Imaginea articolului Europa a devenit ”cetatea refugiaţilor”. România ar putea fi noua rută spre ţările vestice

Europa a devenit ”cetatea imigranţilor”. Care este rolul României în planul afganilor de a ajunge în ţările vestice

În prima jumătate a anului 2021, Agenţia Europeană de Frontieră (Frontex) a detectat aproape 3.200 de tentative de intrare ilegală de către afgani la frontierele externe ale UE, o creştere cu 41% faţă de anul precedent, potrivit El Confidencial.

Cererile de azil în UE ale cetăţenilor afgani s-au înmulţit, de asemenea, pentru a treia lună consecutivă, cu 33% mai mult, conform ultimelor date furnizate de agenţie.

„Din cauza evenimentelor recente din Afganistan, presiunea migraţională la frontierele externe ale UE este foarte probabil să crească. Este, de asemenea, posibil ca imigranţii afgani să încerce să găsească noi rute pentru a intra pe teritoriul Uniunii Europene", susţin reprezentanţii Frontex. 

Potrivit Poliţiei de Frontieră Române, numărul imigranţilor identificaţi în timp ce încercau să treacă frontierele ţării ilegal, în primele şase luni ale anului 2021, a fost de 8.758, cu 200% mai mult decât în ​​aceeaşi perioadă a anului 2020.

Datele Comisiei Europene arată că numărul cererilor de azil din România a crescut cu 150% în primul trimestru al anului 2021 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Doar Bulgaria, cu o creştere de 351%, a cunoscut o explozie mai mare de cereri de azil. Aceste cifre contrastează cu cele din Croaţia, unde creşterea a fost de doar 13% şi, mai ales, Ungaria, unde cererile de azil au scăzut cu 85%. În aproape toate cazurile, aceşti imigranţi şi refugiaţi nu doresc să rămână în România sau în ţările vecine.

Prima lor opţiune este să-şi continue călătoria spre vest şi să încerce să se stabilească în ţări precum Austria, Germania sau Franţa, unde au înfiinţat comunităţi care îi susţin, iar ajutorul de stat acordat refugiaţilor este mult mai atractiv decât în ​​România.

Conform datelor Poliţiei de Frontieră Române, aproape toţi imigranţii prinşi în timp ce încercau să părăsească teritoriul României au căutat să facă acest lucru pentru a intra ilegal în Ungaria, deşi au solicitat azil în România. Metoda preferată de imigranţi pentru a intra ilegal în ţara vecină este să se ascundă în remorca camioanelor sau a altor mijloace de transport rutier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici