Europa Centrală se pregăteşte pentru o nouă „apocalipsă" a inundaţiilor

Inundaţiile devastatoare care au lovit Europa Centrală în ultimele zile continuă să provoace haos şi distrugeri, în timp ce autorităţile se pregătesc pentru o nouă rundă de precipitaţii abundente.

Urmărește
4064 afișări
Imaginea articolului Europa Centrală se pregăteşte pentru o nouă „apocalipsă" a inundaţiilor

Inundaţiile din Cehia

Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa până acum în urma acestui dezastru natural care afectează mai multe ţări, de la România până în Polonia, scrie Reuters.

În Polonia, situaţia rămâne critică. Oraşul Nysa, cu o populaţie de peste 40.000 de locuitori, a ordonat evacuarea imediată după ce un dig din apropiere a cedat. În Ladek Zdroj, localnicii descriu scene apocaliptice, cu poduri distruse şi oraşul practic izolat de restul lumii.

Cehia se confruntă cu probleme similare. În Ostrava, un baraj rupt pe râul Odra a inundat zona industrială a oraşului, forţând evacuarea a sute de persoane. Litovel, un alt oraş ceh, a fost inundat în proporţie de 70%, cu ape adânci de până la un metru.

Guvernul polonez a declarat stare de catastrofă naturală şi a alocat aproximativ 260 de milioane de dolari pentru ajutorarea victimelor. Premierul Donald Tusk a anunţat că va solicita sprijin financiar din partea Uniunii Europene.

În România, şapte persoane au murit în urma inundaţiilor, iar în unele localităţi, oamenii au rămas doar cu hainele de pe ei.

Austria şi Slovacia raportează, de asemenea, victime şi pagube materiale semnificative.

În timp ce unele zone încep procesul de curăţare, altele se pregătesc pentru ce e mai rău. Wroclaw, un important oraş polonez cu 600.000 de locuitori, îşi consolidează apărarea în faţa valului de inundaţii care se apropie. Capitala Slovaciei, Bratislava, şi cea a Ungariei, Budapesta, se pregătesc şi ele pentru posibile inundaţii cauzate de creşterea nivelului Dunării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici