- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Europa s-a încălzit cu 2,3 grade Celsius peste nivelurile din 1850-1900
Europa ar trebui să se pregătească pentru mai multe valuri de căldură mortale cauzate de schimbările climatice. Anul trecut, în Europa a fost cu aproximativ 2,3 grade Celsius mai cald decât în perioada preindustrială.
Europa s-a încălzit cu 2,3 grade Celsius peste nivelurile din 1850-1900
Potrivit unui raport de amploare, anul trecut, continentul care se încălzeşte cel mai rapid din lume, Europa, a fost cu aproximativ 2,3 grade Celsius mai cald decât în perioada preindustrială, relatează AFP.
Căldura extremă, seceta care afectează culturile, temperaturile record ale suprafeţei mării şi topirea fără precedent a gheţarilor se numără printre efectele prezentate în raportul "Starea climei în Europa 2022", realizat de Organizaţia Meteorologică Mondială şi de Serviciul Copernicus pentru schimbări climatice al Uniunii Europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Raportul arată cum Europa s-a încălzit de două ori mai mult decât media globală începând cu anii 1980, cu efecte profunde asupra structurii socio-economice şi a ecosistemelor din regiune. În 2022, Europa a depăşit cu aproximativ 2,3 °C media preindustrială (1850-1900), utilizată ca bază de referinţă pentru Acordul de la Paris privind schimbările climatice.
Dar, ca semn de speranţă pentru viitor, anul trecut, pentru prima dată, energia regenerabilă a generat mai multă electricitate decât gazele fosile poluante. Energia eoliană şi solară a generat 22,3% din energia electrică din Uniunea Europeană (UE) în 2022, depăşind gazele fosile (20%).
Raportul a fost publicat cu ocazia celei de-a 6-a Conferinţe europene privind adaptarea la schimbările climatice de la Dublin, Irlanda, şi este însoţit de o hartă interactivă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36