Eurostat: Aproape jumătate din populaţia din România trăieşte în case supraaglomerate
Aproape jumătate din populaţia din România (45,8%) trăia în locuinţe supraaglomerate în 2019, iar 7,7% din populaţie trăia în case considerate a fi prea mari, arată datele Eurostat.
În Uniunea Europeană (UE), 17,2% din populaţie trăia în locuinţe supraaglomerate în 2019, care nu au suficiente camere în comparaţie cu dimensiunea familiei. Locuinţele supraaglomerate înseamnă copii care se joacă în aceeaşi cameră cu părinţii care încearcă să lucreze de acasă în timpul carantinei, explică oficiul european pentru statistică.
Mai mult, mediile supraaglomerate pot prezenta un risc mai mare de răspândire a virusului.
Pe de altă parte, a rămâne singur acasă zile în şir aduce şi propriul set de provocări. În UE, mai mult de una din trei persoane (32,7%) locuiau în locuinţe subocupate în 2019, ceea ce înseamnă că acestea erau considerate a fi prea mari pentru nevoile locatarilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Marina SUA vrea să preia o fostă bază norvegiană subterană, ca punct logistic pentru operaţiunile din zona arctică unde patrulează submarinele ruseşti
-
Şefa FMI: Ameninţarea tarifelor impuse de Trump sporeşte incertitudinea economică globală
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
Dintre statele membre UE, aproape jumătate din populaţia din România (45,8%) trăia în locuinţe supraaglomerate în 2019. La fel şi pentru aproximativ două din cinci persoane din Letonia (42,2%), Bulgaria (41,1%), Croaţia (38,5%) şi Polonia (37,6%). Comparativ cu anul precedent, ponderea populaţiei care locuieşte în locuinţe supraaglomerate a scăzut uşor în toate aceste ţări, cea mai puternică scădere înregistrându-se în Polonia (-1,6 pp).
La capătul opus al scalei, cele mai scăzute rate de aglomerare s-au înregistrat în Cipru (2,2%), Irlanda (3,2%), Malta (3,7%) şi Ţările de Jos (4,8%).
În 2019, aproape trei sferturi din populaţie locuiau în locuinţe subocupate în Malta (72,6%), Cipru (70,5%) şi Irlanda (69,6%). În Spania (55,4%), Luxemburg (54,0%), Belgia (53,9%) şi Ţările de Jos (53,4%) mai mult de jumătate din populaţie locuia în locuinţe considerate prea mari. Din 2018 până în 2019, ponderea populaţiei care locuieşte în locuinţe subocupate a scăzut în majoritatea acestor ţări, cu excepţia Luxemburgului, care a înregistrat o mică creştere (+0,3 pp), cu cea mai pronunţată scădere în Belgia (-4,7 pp).
În schimb, mai puţin de 15% din populaţie locuia în locuinţe considerate a fi prea mari în România (7,7%), Letonia (9,6%), Grecia (10,7%), Bulgaria (11,5%), Croaţia (12,0%), Slovacia (14,0%) şi Italia (14,2%).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO