- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.10.2011, 18:07)
- Lucia Efrim ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Eurostat: Cerinţa de confidenţialitate cuprinde întreaga operaţiune de recensământ
Cerinţa de confidenţialitate cuprinde întreaga operaţiune de recensământ, care variază de la securitatea formularelor completate ale recensământului atât pe teren, cât şi în timpul procesării datelor, până la protecţia informaţiilor conţinute de rezultate şi diseminate, recomandă Eurostat.
Urmărește
396 afișări
Eurostat: Cerinţa de confidenţialitate cuprinde întreaga operaţiune de recensământ
Comisia Economică a Naţiunilor Unite pentru Europa (Divizia de Statistică a UNECE), în cooperare cu Oficiul de statistică al comunităţilor europene (Eurostat) privind programul de recensământ al Uniunii Europene, au făcut recomandări pentru recensămintele populaţiei şi locuinţelor din anul 2011, arată Institutul Naţional de Statistică (INS), într-o informare de duminică.
Potrivit INS, Comisia Economică a Naţiunilor Unite pentru Europa (Divizia de Statistică a UNECE), în cooperare cu Oficiul de statistică al comunităţilor europene (Eurostat), a elaborat unele recomandări cu privire la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor, care au fost adoptate în cadrul Conferinţei Statisticienilor Europeni (CSE) la cea de-a 54-a sesiune plenară din iunie 2006.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Polonia exclude Ungaria de pe lista de invitaţi la evenimentul de preluare a preşedinţiei rotative a UE
Recomandările CSE trebuie utilizate drept cadru general pentru programul de recensământ al Uniunii Europene pentru recensămintele populaţiei şi locuinţelor din anul 2011 prevăd la capitolul "Obiective şi criterii strategice pentru selectarea subiectelor recensământului" ca fiecare subiect de recensământ trebuie să îndeplinească o serie de criterii cheie privind cerinţele utilizatorilor: subiectul se referă la o necesitate a utilizatorului clar definită; nu există alte mijloace decât recensământul pentru a culege date privind subiectul; datele privind subiectul sunt necesare pentru grupe mici de populaţie şi/sau la niveluri geografice detaliate; subiectul este de importanţă naţională majoră şi relevant la nivel local; datele privind subiectul se preconizează că se vor folosi în analize multivariate cu alte subiecte de recensământ şi conţinutul nu diferă drastic de recensămintele anterioare şi acolo unde este cazul, un subiect nou sau modificat poate fi comparat încă cu recensămintele anterioare.
În plus faţă de aceste criterii, recensământul constituie un exerciţiu realizat doar în scopuri statistice şi, prin urmare, nu trebuie utilizat pentru a culege date care vor promova în mod voit grupuri politice sau secte, sau vor sponsoriza cauze particulare.
Recensământul culege informaţii privind fiecare persoană şi gospodărie din ţară. Scopul recensământului este de a oferi statistici despre comunitate şi grupuri din cadrul comunităţii, ca întreg.
Prin urmare, publicul trebuie asigurat că informaţiile personale oferite vor fi respectate, se aplică principiul confidenţialităţii.
Numele, adresele şi PIN-urile vor fi separate de alte date în procesul de recensământ şi nu vor fi divulgate, astfel încât rezultatul datelor să nu conţină identificatori personali. Cerinţa de confidenţialitate cuprinde întreaga operaţiune de recensământ, care variază de la securitatea formularelor completate ale recensământului atât pe teren, cât şi în timpul procesării datelor, până la protecţia informaţiilor conţinute de rezultate şi diseminate.
Trebuie asigurat publicul că toate informaţiile furnizate vor fi tratate în regim de confidenţialitate de către autorităţile recensământului şi de orice persoană care este angajată de autoritatea de recensământ sau face un serviciu pentru aceasta, în scopul realizării recensământului.
Următoarele principii suplimentare trebuie să reglementeze tratamentul informaţiilor furnizate în cadrul recensământului: doar persoanele aflate sub conducerea autorităţilor recensământului sau agenţii care acţionează în numele acestora pot avea acces la informaţiile personale ale recensământului. Formularele completate trebuie colectate şi returnate astfel încât să nu dezvăluie informaţii altor membri ai publicului. Toţi membrii organizaţiei de recensământ şi agenţii ce acţionează în numele acesteia, care furnizează servicii autorităţii recensământului în legătură cu recensământul trebuie să primească instrucţiuni stricte şi să fie obligaţi să semneze angajamente legale privind confidenţialitatea. Aceştia trebuie să fie supuşi urmăririi în justiţie pentru orice încălcare a legii.
Sistemul IT care prelucrează datele recensământului trebuie să aibă garanţii stricte pentru a preveni accesul neautorizat la informaţii.
La publicarea statisticilor din recensământ trebuie întreprinse toate demersurile pentru a preveni dezvăluirea ilegală de informaţii cu privire la indivizi şi gospodării identificabile. Precauţii speciale se pot aplica rezultatelor statistice pentru zone mici. Măsurile de asigurare a controlului dezvăluirii de informaţii pot include unele sau toate procedurile următoare: limitarea numărului de categorii în care se poate clasifica o variabilă, de ex. grupe de vârstă agregate mai degrabă decât ani singuri de vârstă; acolo unde numărul persoanelor sau al gospodăriilor dintr-o zonă este sub pragul minim, se aplică agregarea rezultatului statistic - cu excepţia poate a capetelor de bază - sau agregarea acestuia cu cel pentru o zonă învecinată; în cazul micro-datelor sau al eşantioanelor de uz public, eliminarea tuturor informaţiilor din bazele de date referitoare la nume, adresă şi la orice caracteristici unice care ar putea permite identificarea respondenţilor individuali.
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Ilona Brezoianu i-a dat replica lui Dan Negru după ce a criticat audiențele Revelionului de la Antena 1: „Monștri sacri”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe