- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 ROMÂNĂ. Peste 144.000 de elevi de clasa a VIII-a susţin luni proba la limba română / VEZI pe Mediafax.ro SUBIECTELE: Elevii au avut de tratat genul liric | BAREM
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 a început cu subiectele la limba română. Absolvenţii de clasa a VIII-a au avut de demonstrat apartenenţa la genul liric a poezie "Ploaia" de Magda Isanos şi de scris o compunere în care să prezinte o întâmplare dintr-o competiţie sportivă. Prima probă din cadrul evaluării naţionale este cea la limba şi la literatura română, urmând ca miercuri, 21 iunie, să se desfăşoare examenul la matematică.
Evaluare Naţională 2017 | Peste 144.000 de elevi de clasa a VIII-a susţin luni proba la limba română
UPDATE 12.27 EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 ROMÂNĂ Ce spun copiii şi părinţi
'"Am avut mari emoţii, nu mă aşteptam să pice tot genul liric, mai ales că a picat şi anul trecut. Mă aştept să iau un 10 şi sper să iau 10 şi la matematică. Pentru admiterea la liceu, mă avantaja dacă era mai mare procentajul mediei claselor V-VIII, însă dacă mă concentrez în examen şi obţin 10, nu cred că mă va dezavantaja", a spus Irina, eleva a unei şcoli din Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
"Poezia a fost destul de grea, deorece structura nu a fost la fel în fiecare strofă, dar compunerea a fost imaginativă şi a fost ok. Sper să iau o notă cât mai mare. Mă dezavantajează un pic faptul că acum, media claselor V-VIII contează mai puţin petru că am o medie mare. Vreau să ma dau la liceul Gheorghe Şincai, la mate-info, pentru că l-am vizitat la Noaptea Muzeelor şi mi-a plăcut foarte mult cum artă, mi-au plăcut şi profesorii de acolo", a explicat Ada, 15 ani.
La fel de emoţionaţi au fost şi părinţii.
"Am avut mari emoţii, nu am dormit toată noapte, în continuare suntem în tensiune până o să aflăm rezultatele. Mai are o probă şi scapă. Nu cred că este bine că tocmai acum a început problema asta politică. Aşa cum profesorii au realizat şi au stopat greva, cred puteau să aibă şi ai puţină răbdare să treacă examenele. Mi-ar plăcea ca fata mea să rămână în ţară şi să facă tot ce îi place ei", Ana-Maria Georgescu, mama unei eleve.
UPDATE 10:50 EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 ROMÂNĂ. Elevii au avut de tratat genul liric
Elevii de clasa a VIII-a au primit la subiectele la română, la examenul de evaluare naţională 2017, poezia „Ploaia” Magda Isanos. Elevii au avut de argumentat de ce textul aparţine genului liric.
De asemenea, o compunere liberă despre o întâmplare la o competiţie sportivă a fost unul dintre subiecte la română la evaluare naţională 2017.
Evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a demarează pe 19 iunie, cu proba scrisă la limba şi literatură rămână, urmând ca miercuri, 21 iunie, absolvenţii să susţină proba la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor vor da pe 22 iunie proba la limba maternă, anunţă Ministerul Educaţiei.
Conform datelor centralizate de minister, s-au înscris 144.890 de candidaţi (144.740 de candidaţi din seria curentă şi 150 din seria anterioară). Probele vor fi organizate în 4.164 de centre.
Pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele fiinale, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.
Examenul începe la ora 09.00, dar candidaţii trebuie sa fie în sălile de concurs cu cel puţin o jumătate de oră înainte şi să prezinte buletinul sau certificatul de naştere. Proba durează două ore, iar după o oră, elevul poate părăsi sala de examen.
Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.
Anul trecut, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educaţiei, 44,05 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea evaluării naţionale au obţinut rezultate peste 5. Cele mai multe medii la simularea evaluării naţionale au fost între 5 şi 5.99 (22.422), între 6 şi 6,99 au fost 19.109 medii, 15.985 de medii între 7 şi 7,99, 11.989 de medii între 8 şi 8,99, 3.850 de medii între 9 şi 9,99, respectiv şapte medii de 10.
În ceea ce priveşte rezultalele la evaluare naţională de anul trecut, pe discipline, reprezentanţii ministerului Educaţiei au transmis "că procentul notelor peste 5 a fost de 60,54% (prezenţă - 90,71%) la proba de Limba şi literatura română, respectiv 32,60% (prezenţă - 90,20%) la matematică. La proba de Limba şi literatura maternă, din 10.170 de elevi prezenţi, circa 76% au reuşit să obţină note peste 5". Potrivit rezultatelor transmise, cele mai multe note peste 5 s-au înregistrat în Capitală - 60,57% (rată prezenţă - 90,10%), urmată de Brăila - 58,50% (rată prezenţă - 76,61%) şi Cluj - 55,33% (rată prezenţă - 91,37%). Cele mai mici note s-au înregistrat în judeţele Vaslui - 31,22%, Tulcea - 32,67%, şi Călăraşi - 33,47%. În aceste judeţe prezenţa a fost, în medie, de aproximativ 90%. La nivel naţional, 73.342 de elevi (44,05%) au obţinut medii peste 5 la simularea probelor din cadrul Evaluării Naţionale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO