Evaziune fiscală de 10 milioane de lei. Percheziţii în Capitală şi 5 judeţe

Un număr de 27 de percheziţii au loc, joi, la locuinţele a 15 persoane şi la firme din Bucureşti, Buzău, Prahova, Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu, fiind vizată o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, care a produs un prejudiciu de 10 milioane de lei prin tranzacţii cu fier vechi.

Urmărește
752 afișări
Imaginea articolului Evaziune fiscală de 10 milioane de lei. Percheziţii în Capitală şi 5 judeţe

Evaziune fiscală de 10 milioane de lei. Percheziţii în Capitală şi 5 judeţe (Imagine: MediafaxFoto)

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIIICOT- Biroul Teritorial Buzău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, fac 27 de percheziţii la locuinţele a 15 învinuiţi, precum şi la 15 sedii ale unor societăţi comerciale din Bucureşti şi din judeţele Buzău, Prahova, Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu.

Percheziţiile vizează destructurarea unui grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul colectării deşeurilor feroase şi neferoase.

Conform sursei citate, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din activitatea de achiziţionare de deşeuri, prin utilizarea a şapte societăţi comerciale de tip "fantomă" şi crearea unor circuite comerciale şi financiare fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor şi a taxelor către stat.

În realitate, deşeurile erau livrate unui număr de nouă societăţi comerciale care nu înregistrau în evidenţele contabile nici achiziţia şi nici vânzarea acestor mărfuri.

Pentru mărfurile livrate de către furnizorii reali erau întocmite facturi prin care livrările figurau ca fiind efectuate de către societăţile "fantomă”, plăţile fiind făcute în conturile aceloraşi societăti. Învinuiţii ridicau sumele de bani din conturi şi le achitau furnizorilor contravaloarea deşeurilor, fără întocmirea vreunui înscris contabil, iar astfel sarcina achitării obligaţiilor fiscale aferente activităţilor de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase (16% impozit pe venit şi 3% taxa de mediu, ambele cu reţinere la sursă) era transferată ilegal către aceste societăţi, mai spun procurorii DIICOT.

Prejudiciul cauzat de această grupare este estimat la zece milioane de lei, reprezentand impozit pe venit şi taxa de mediu.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Buzău vor fi audiate, joi, 19 persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici