Examen la Politehnică pe bază de portofoliu. Cum decurge acesta?

  • Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara a introdus în premieră naţională, examenul pe bază de realizări
  • Candidaţii sunt admişi pe baza premiilor obţinute la olimpiadele şcolare şi la alte competiţii naţionale
  • Viitorii studenţi şi-au prezentat rezultatele la competiţiile de Hardware&Software&Automatică & Electronică & Comunicaţii
Urmărește
1578 afișări
This video file cannot be played.(Error Code: 102630)

Dacă vrei să devii student la Universitatea Politehnica din Timişoara trebuie să ştii că începând de anul acesta eşti evaluat nu doar în funcţie de rezultatele şcolare ci şi de performanţele înregistrate la diferite competiţii.

Florin Drăgan, noul rector al Universităţii a introdus în premieră naţională examenul pe bază de portofoliu. Această metodă inovativă de admitere este menită să atragă studenţi pasionaţi de specilitatea pe care vor să o urmeze. Rectorul spune că acest sistem este o premieră naţională şi speră ca şi alte universităţi din ţară să preia această metodă de admitere.

„Pentru noi, pentru Politehnică, şi în special pentru zona IT, căreia ne-am adresat este foarte important, pentru că, practic, acolo credem noi că îi găsim pe cei pasionaţi, care credem că pot aduce un plus pentru tot ce înseamnă zona de antreprenoriat în IT”, a declarat Florin Drăgan. 

Cum decurge examenul? Iată un scurt dialog profesor - student

Profesor: Îmi poţi spune te rog două chestiuni, să spunem, de care te-ai ocupat tu la robotul respectiv?

Student: De partea de mecanică în principiu şi de partea de soft.

Profesor: În sistemul ăsta de scissor lifts clasic, unde ai solicitările mecanice cele mai mari?

Student: Dacă vedeţi aici. Clar aici. Exact pe braţe. 

Profesor: Frumos! Aşa. Acolo da. 

Studenţii sunt mulţumiţi de noua metodă de examinare. 

„Mi-au oferit şansă să îmi valorific portofoliul de realizări în cadrul unei probe de examen sub forma unui interviu. Astfel am reuşit să îmi valorific premiile obţinute la concursurile naţionale şi internaţionale de robotică şi informatică”, a spus studentul Andrei Daha. 

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
Cine sunt rădăuţenii care au construit o afacere gigant în România cu care se apropie de 100 de milioane de euro