- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Examentul auto va fi monitorizat cu GPS şi camere video - VIDEO
Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a lansat, joi, programul pilot de monitorizare video şi prin GPS a probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere Categoria B, aplicat pentru minimum trei luni în Bucureşti.
Examentul auto va fi monitorizat cu GPS şi camere video (Imagine: Mediafax Foto)
Programul este deja operaţional în Cehia şi Ungaria, iar în Bulgaria este în stadiu de testare, a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, comisarul şef Gino Boşman, de la Poliţia Rutieră.
Scopul programului este îmbunătăţirea calităţii probei practice, reducerea posibilităţilor de fraudare a examenului şi asigurarea unei bune instruiri a candidaţilor.
Sistemul este format dintr-o cameră video amplasată în interiorul maşinii, în spatele scaunelor din faţă, dintr-un dispozitiv amplasat pe bord ce înregistrează manevrele efectuate de şofer (în special de frânare sau semnalizare) şi dintr-un sistem GPS ce permite localizarea exactă a autovehiculului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Imaginile surprinse vor fi stocate pentru redarea examenelor şi a situaţiilor de trafic, precum şi pentru a vedea ce s-a întâmplat în timpul instruirii prealabile, anume cât au durat orele de instruire, ce indicaţii au dat instructorii, etc.
Sistemul poate reda, totodată, data şi ora când s-a efectuat înregistrarea, iar imaginile surprinse de camere pot fi vizualizate numai cu ajutorul unui program special, conceput de producător în acest scop.
Momentan, patru autovehicule folosite în instruirea candidaţilor, de la patru şcoli de şoferi din Capitală, dispun de acest sistem, a spus Alina Dragomir, directorul DRPCIV, prezentă la conferinţa de presă.
Programul pilot se va derula pe o perioadă de minimum trei luni, după care rezultatele sale vor fi evaluate în scopul extinderii la nivel naţional a acestei practici, în baza unui proiect de lege.
În eventualitatea extinderii programului, Autoritatea Rutieră Română (ARR) ar putea cere folosirea acestui sistem în sesiunile de instruire ale şcolilor de şoferi, au precizat sursele citate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO