- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.07.2013, 11:49)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXAMENUL DE DEFINITIVAT - Rezultate parţiale: 47,83% dintre candidaţi au promovat. SITUAŢIA PE JUDEŢE
Peste 3.100 de candidaţi, respectiv 47,83%, au promovat examenul de definitivare în învăţământ, cel mai ridicat procent de promovare fiind în judeţul Gorj - 76,47, iar cel mai scăzut în Caraş-Severin - 29,33, potrivit rezultatelor parţiale, înaintea contestaţiilor, anunţate de Ministerul Educaţiei.
Urmărește
1431 afișări
EXAMENUL DE DEFINITIVAT - Rezultate parţiale: 47,83% dintre candidaţi au promovat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Din cei 7.400 de candidaţi prezenţi la proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar, 6.651 au finalizat proba şi 3.181 (47,83%) au promovat, a arătat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), după centralizarea rezultatelor parţiale, înainte de contestaţii.
Dintre candidaţii care au reuşit să promoveze examenul, 32 au obţinut note de 10, iar alţi 174 au primit note între 9,50 şi 9,99. Cele mai multe note obţinute au fost între 8 şi 8,49, respectiv 1.826. Nota minimă de promovare a fost 8.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul PSD-PNL publică scrisoarea Ucrainei despre interzicerea lui George Simion în țară. Ce spune liderul AUR
-
Noi proteste în Georgia. Comisia de votare atribuie victoria de la alegerile legislative partidului Visul Georgian
-
Un atac israelian la o şcoală din Gaza care adăpostea familii strămutate. Zece persoane, ucise, alte 20 sunt rănite
-
Veste bună pentru orădeni: Se inaugurează primul tronson al inelului metropolitan
Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, a precizat Ministerul Educaţiei.
Candidaţii prezenţi la examenul de definitivare au avut de susţinut două probe. Prima, care s-a desfăşurat în perioada ianuarie - iunie, a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă şi a avut caracter eliminatoriu. În urma acesteia, din cei 8.567 de candidaţi înscrişi, au reuşit să se califice pentru a doua probă, scrisă, din 18 iulie, 7.889 de candidaţi.
Candidaţii pot depune contestaţii marţi şi miercuri, la centrele de examen, acestea urmând să fie soluţionate în perioada 25-26 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate în 27 iulie.
Ministerul Educaţiei a decis ca la sesiunea din acest an nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să fie 8, şi nu 7 cum a fost până acum. O altă noutate adoptată de MEN a fost acordarea dreptului de a participa la acest examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră.
Vaslui: Peste jumătate dintre profesorii care au susţinut examenul de definitivat nu au promovat
Peste jumătate din cei 168 de candidaţi din judeţul Vaslui care au susţinut examenul de definitivat nu au promovat, cele mai mici note înregistrându-se la educaţie fizică, unde doar un singur profesor a obţinut nota 8.
Un număr de 70 de candidaţi din cei 168 care au susţinut definitivatul au luat examenul, promovabilitatea fiind de 41,66 la sută.
Unul dintre candidaţi, un profesor de psihologie din Bârlad, a reuşit să obţină nota 10, la polul opus aflându-se un profesor de sport, care a luat nota 2.05.
De fapt, la disciplina educaţie fizică s-au obţinut cele mai slabe rezultate, în condiţiile în care din cei 14 candidaţi care au dat examenul, doar unul a luat nota 8.
În schimb, la istorie, promovabilitatea a fost de 100 la sută.
"Notele la definitivat sunt în limita celor de anul trecut şi, de aceea, sunt în continuare nemulţumită pentru faptul că mulţi profesori tratează cu neseriozitate acest examen. În ciuda numeroaselor perfecţionări care au avut loc pe parcursul anului, rezultatele au rămas slabe", a declarat, marţi, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.
La examenul de definitivat din acest an susţinut în judeţul Vaslui s-au înscris 213 profesori, din care 20 au absentat, iar alţi 25 s-au retras în timpul susţinerii lucrării.
Bihor: O singură notă de 10 la definitivat. Puţin peste jumătate dintre candidaţi au promovat
Puţin peste jumătate dintre dascălii bihoreni care au susţinut examenul de definitivat au promovat, un singur candidat - o educatoare - primind nota 10, în timp ce 12 profesori au luat note mai mici de cinci.
Potrivit Inpectoratului Şcolar Judeţean Bihor, din cei 332 de candidaţi înscrişi la examenul de definitivare în învăţământ, obligatoriu pentru cadrele didactice cu cel puţin un an vechime, 184 au promovat testul, luând note peste 8, promovabilitatea fiind de 57 la sută.
Un singur candidat, educatoarea Andreea Roxana Hristache, a promovat examenul cu nota 10.
Purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor, Claudiu Damian, a declarat, marţi, că trei candidaţi s-au retras, iar şase au absentat.
"Un număr de 146 de candidaţi au avut note cuprinse între 8 şi 8.99, 37 între 9 şi 9.99, iar un candidat a avut nota 10", a spus Damian.
Dintre dascălii care nu au promovat examenul, 12 au luat note mai mici de 5, 35 au note între 5 şi 5.99, 54 între 6 şi 6.99, iar 38 între 7 şi 7.99.
Candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii marţi şi miercuri, iar notele finale vor fi afişate în 27 iulie.
Hunedoara: Peste 32 la sută dintre profesorii care au susţinut examenul de definitivat au promovat
Doar 37 dintre cei 115 profesori hunedoreni care au susţinut examenul de definitivat l-au promovat, respectiv 32,17 la sută, cea mai mică notă fiind obţinută de un profesor de cultură fizică şi sport din Orăştie, care a luat 1,9.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, Marta Mathe, doar 37 dintre cei 115 dascăli care au susţinut examenul de definitivat în judeţ l-au promovat.
"Un număr de 37 au fost notaţi peste 8 şi au promovat examenul. Avem un procent de promovabilitate de 32,17 în judeţul Hunedoara", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Hunedoara.
Potrivit sursei citate, în total s-au înscris 139 de dascăli, însă 15 au absentat de la examen, iar nouă s-au retras după ce au văzut subiectele de la proba scrisă.
Trei candidaţi au obţinut note sub 3, iar alţi trei au primit note între 3 şi 4, deşi toţi aveau note maxime la cele două inspecţii obligatorii.
Un profesor de cultură fizică şi sport de la Şcoala Gimnazială "Dominic Stanca" din Orăştie, Gheorghe Sorin Chira, a obţinut cea mai mică notă dintre dascălii hunedoreni, el fiind notat cu 1,9, urmat de o învăţătoare de la Şcoala Gimnazială din Vişca (comuna Vorţa), Pompilia Ana Pup, notată cu 2,7, şi de un profesor de educaţie fizică şi sport, Ioan Coroiu, de la Clubul Sportiv Şcolar "Cetate" Deva, care a luat nota 2,8.
În schimb, Priscilla Pop, o profesoară de socio-psihopedagogie de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Deva, a fost singurul dascăl hunedorean notat cu 10 pe linie, după ce a obţinut nota 10 la proba scrisă şi note maxime la cele două inspecţii obligatorii.
Contestaţiile se vor depune marţi şi miercuri, rezultatele finale urmând să fie afişate în cursul zilei de sâmbătă.
Sibiu: Promovabilitatea la definitivat este cu aproape 10 la sută mai mică faţă de anul trecut
Promovabilitatea la examenul de definitivat este, în judeţul Sibiu, de 50,37 la sută, cu peste nouă puncte procentuale mai mică decât anul trecut, cinci candidaţi părăsind sălile de examen înaintea încheierii probei.
Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Sibiu, 152 de candidaţi şi-au depus dosarul pentru a susţine examenul de definitivat.
“Un număr de 140 de candidaţi au fost prezenţi la examen, în 18 iulie, şi 135 au rămas până la sfârşitul examenului, deoarece cinci candidaţi s-au retras din motive personale", se arată în comunicat.
Promovabilitatea la examenul de definitivat în judeţul Sibiu este de 50,37 la sută, cu peste nouă puncte procentuale mai mic faţă de anul trecut, când s-a înregistrat o promovabilitate de 59,43 la sută.
Potrivit sursei citate, la specializarea Educatoare, Limba română, s-au obţinut două note de 10.00.
Totodată, promovabilitate de sută la sută s-a obţinut la disciplinele Comerţ, Istorie, Educatoare - Limba germană, Matematică şi Psihopedagogie specială.
Arad: Jumătate dintre dascălii care au susţinut definitivatul nu l-au luat, unii primind note de 3
Jumătate dintre dascălii arădeni care au susţinut examenul de definitivat nu au promovat, unii primind note de 2 şi 3, deşi aveau note maxime la cele două inspecţii obligatorii, în timp ce aproape 20 s-au retras din proba scrisă pentru a nu le fi evaluate lucrările.
Potrivit rezultatelor de la examenul de definitivat prezentate, marţi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, dintre cei 208 de candidaţi cărora li s-au evaluat lucrările, numai 104 au promovat, adică jumătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cei promovaţi au obţinut media minimă opt sau peste aceasta, cea mai mare medie fiind de 9,70.
Mai mulţi dascăli au obţinut note de doi şi trei la proba scrisă, deşi la cele două inspecţiile obligatorii au avut note mari.
De exemplu, o profesoară de la Şcoala Gimnazială Peregu Mic care a obţinut cea mai mică notă din judeţ la proba scrisă, respectiv 2,75, a avut note de zece la ambele inspecţii obligatorii.
De asemenea, o profesoară de la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Arad, cu o vechime de predare de cinci ani, a obţinut la proba scrisă doar 3,3, dar la inspecţii a primit doi de zece.
Şi o profesoară de la Şcoala pentru copii cu deficienţe Şiria a obţinut la proba scrisă doar 3,55, dar la inspecţiile obligatorii a primit 7 şi 9.
Mai mulţi dascăli s-au retras din examenul scris.
"Am avut 18 cazuri în care s-au retras, depunând declaraţie în acest sens pentru a nu li se evalua lucrările. Probabil, aceşti candidaţi nu s-au simţit suficienţi de pregătiţi", a declarat inspectorul şcolar Mariana Tocaciu, purtător de cuvânt al ISJ Arad.
Conform sursei citate, alţi 11 dascăli nu s-au mai prezentat la proba scrisă, deşi s-au înscris şi au fost validaţi.
La nivel naţional, potrivit rezultatelor parţiale, înaintea contestaţiilor, anunţate de Ministerul Educaţiei, peste 3.100 de candidaţi, respectiv 47,83%, au promovat examenul de definitivare în învăţământ, cel mai ridicat procent de promovare fiind în judeţul Gorj - 76,47, iar cel mai scăzut în Caraş-Severin - 29,33.
Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.
Promovabilitate de 39,48 la sută la definitivat în judeţul Suceava, un profesor a obţinut nota 10
Promovabilitatea la proba scrisă a examenului de definitivat este de 39, 48 la sută în judeţul Suceava, doar un singur profesor obţinând nota 10 la Istorie, în timp ce cea mai mică notă, 1,90, a fost obţinută de un candidat la disciplina Mecanică, tranmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la examenul de definitivat s-au înscris 271 de cadre didactice stagiare din care 20 au absentat, unul a fost eliminat, iar 17 s-au retras din examen.
Hacman a spus că promovabilitatea a fost de 39,48 la sută, iar 13,3 la sută dintre candidaţi au luat note sub cinci, în timp ce 7,72 la sută au luat note între 7 şi 8.
Ea a spus că la acest examen s-a înregistrat doar o singură notă de zece la disciplina Istorie.
De remarcat este că cele mai mici note, 1,90 şi 1,95, au fost obţinute de doi candidaţi la disciplina Mecanică, respectiv Educaţie fizică.
Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.
Candidaţii pot depune contestaţii marţi şi miercuri, la centrele de examen, acestea urmând să fie soluţionate în perioada 25 - 26 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate în 27 iulie.
Ministerul Educaţiei a decis ca la sesiunea din acest an nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să fie 8, şi nu 7, cum a fost până acum. O altă noutate adoptată de MEN a fost acordarea dreptului de a participa la acest examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră.
Puţin peste jumătate dintre dascălii care au susţinut definitivatul în Timiş au promovat
Puţin peste jumătate dintre dascălii din Timiş care au susţinut examenul de definitivat l-au promovat, unii primind note de 2 şi 3, aceasta deşi aveau note maxime la cele două inspecţii obligatorii, în timp ce 17 s-au retras, după ce au văzut subiectele de la proba scrisă.
Potrivit rezultatelor de la examenul de definitivat prezentate, marţi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, din cei 204 candidaţi cărora li s-au evaluat lucrările, 116 au promovat, respectiv puţin mai mult de jumătate, procentul de promovabilitate fiind de 56,85, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cei promovaţi au obţinut media minimă 8, aşa cum cere regulamentul concursului, sau peste aceasta, cea mai mare medie fiind 9,70.
În acelaşi timp, mai mulţi candidaţi au obţinut note de 2 şi 3 la proba scrisă, în condiţiile în care la cele două inspecţii obligatorii au luat nota maximă, 10.
De exemplu, o profesoară de la Liceul Teoretic "Sfinţii Kiril şi Metodii" din comuna Dudeştii Vechi a obţinut cea mai mică notă, 2.60, deşi era notată cu 10 la inspecţiile obligatorii.
De asemenea, la Liceul Tehnologic ”Romulus Paraschivoiu” din comuna Lovrin, o profesoară a obţinut nota 3.3 la proba scrisă şi a avut note de 10 la ambele inspecţii obligatorii.
În judeţul Timiş, s-au înscris, în total, 241 de candidaţi la examenul de definitivat, 19 dintre aceştia nu s-au mai prezentat la examen, 17 s-au retras după ce au văzut subiectele la proba scrisă, iar unul a fost eliminat după ce a fost prins în timp ce copia de pe o hârtie.
Contestaţiile se vor depune marţi şi miercuri, iar sâmbătă vor fi afişate rezultatele finale.
Constanţa: Numai o treime din candidaţi au promovat examenul de definitivare
Numai o treime din candidaţi au promovat examenul naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar la Constanţa, înainte de contestaţii, potrivit rezultatelor prezentate, marţi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, înainte de contestaţii, promovabilitatea este de 35,81 la sută, acest procent reprezentând note obţinute peste 8.
"Dintre cei 148 de candidaţi care au finalizat proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, 53 de candidaţi au obţinut note peste 8, iar 95 de candidaţi au obţinut note sub 8. Cele mai multe note obţinute, dintre cei care au promovat examenul, în număr de 43, au fost între 8 şi 9", a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Anca Ciobanu.
Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.
Contestaţiile se pot depune marţi, până la ora 21.00, şi miercuri, între orele 09.00 - 15.00. Acestea vor fi soluţionate în perioada 25 - 26 iulie, iar rezultatele finale vor fi disponibile sâmbătă, 27 iulie.
În judeţul Constanţa, numărul celor înscrişi anul acesta la examenul naţional de definitivare în învăţământ a fost de 194 de cadre didactice.
La proba scrisă au avut dreptul de a participa 179 de candidaţi, dintre care 12 au absentat, iar 19 s-au retras din sală după prima oră a examenului.
Citește pe alephnews.ro: FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Cauza morții Andreei Cuciuc, fiica artistului Igor Cuciuc. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie 😢
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe