- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Exerciţiu tactic: Incendiu la cea mai înaltă clădire din Bucureşti - VIDEO
O sută de pompieri au intervenit, joi, pentru a stinge un puternic incendiu care a izbucnit la etajul 20 al celei mai înalte clădiri din Bucureşti, situată în centrul oraşului, în cadrul unui exerciţiu tactic care a avut drept scop eficientizarea gestionării unor situaţii de urgenţă.
Conform scenariului exerciţiului, incendiul a izbucnit, în jurul orei 10.00, la clădirea Bucharest Tower Center, din Bulevardul Ion Mihalache, care are 25 de etaje şi o înălţime de 106 metri. Imediat cum a fost observat fumul care inundase etajele superioare ale clădirii, a fost anunţat incendiul prin intermediul numărului unic de urgenţă 112. Poliţiştii au oprit circulaţia în zonă, iar primele maşini de intervenţie ale pompierilor au început să sosească la faţa locului în câteva minute. La scurt timp, în zonă se aflau zeci de maşini ale pompierilor, maşini cu apă şi spumă, descarcerări, autoscări, echipaje de salvatori la înălţime, jandarmi, poliţişti, echipaje medicale de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti şi echipaje de la ENEL.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
Incendiul, produs la etajul 20 al clădirii, s-a propagat cu repeziciune, atât pe verticală cât şi pe orizontală, fumul des inundând etajele inferioare şi superioare, sistemele de detecţie şi de stingere ale incendiului din clădire fiind defecte.
Imediat, s-a format grupa operativă de comandă, pentru coordonarea intervenţiei şi a fost înfiinţat un punct de triere al răniţilor.
Pompierii au făcut recunoaştearea preliminară, fiind identificate focarele principale şi direcţiile de propagare. Au fost ridicate două autoscări, una dintre ele, cea mai înaltă deţinută de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, de 55 de metri, iar cealaltă de 38 de metri. Pompierii au început să stingă flăcările, iar salvatorii la înălţime au intrat în clădire în recunoaştere, fiind găsite mai multe persoane intoxicate cu fum. O parte dintre ele au fost coborâte pe tărgi, de la etajele superioare, cu ajutorul corzilor.
În timpul incendiului, o parte dintre angajaţii firmelor care îşi desfăşurau activitatea în clădire au coborât la subsolul imobilului, în parcarea subterană, în încercarea de a ieşi cât mai repede cu maşinile din clădire. Din păcate, s-a produs un carambol, una dintre maşini a luat foc, iar unul dintre şoferi a fost rănit.
În total, pompierii au scos din clădire 16 persoane intoxicate cu fum, cărora le-a fost acordat primul ajutor în centrul de triere al răniţilor, după care au fost transportaţi la spital.
Incendiul a fost stins în aproximativ o oră, la intervenţie participând în total o sută de pompieri, de la diferite unităţi din Capitală.
Acesta a fost scenariul unui exerciţiu tactic care a avut drept scop eficientizarea gestionării unor situaţii de urgenţă produse de incendii, la clădirile înalte, după ce, la sfârşitul lunii iunie, o clădire de birouri aflată în zona Armenească a Capitalei a fost cuprinsă de flăcări.
Astfel, pentru a evalua posibilităţile de acţiune şi pentru eficientizarea intervenţiilor la incendii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a demarat, joi, o acţiune care se va desfăşura până la sfârşitul lunii noiembrie, privind organizarea de exerciţii tactice în 34 de clădiri înalte şi foarte înalte din Capitală.
Prin organizarea acestor exerciţii se urmăreşte verificarea modului în care sunt puse în aplicare planurile de acţiune, cooperare şi intervenţie pentru limitarea efectelor unui incendiu, desfăşurarea acţiunilor de salvare şi evacuare a persoanelor şi bunurilor, precum şi modul de conducere, coordonare şi intervenţie a forţelor participante. În cadrul acţiunilor, populaţia va fi informată cu privire la modul de comportare în astfel de situaţii.
Aplicaţiile vor fi organizate în clădiri de birouri, locuinţe, hoteluri sau spitale şi vor fi implicaţi membrii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţie, Jandarmerie, Ambulanţă şi servicii publice deconcentrate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.