- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.05.2019, 08:04)
- Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Expert în domeniul poliţiei judiciare, despre cazul Ciobanu: Trebuie mai multe controale antidrog în cluburi/ Despre informaţiile din spaţiul public: Au fost tot felul de comentarii penibile
Valeriu Şuhan, consultant în domeniul poliţiei judiciare, crede că autorităţile statului ar trebui să fie mult mai prezente în cluburi, în lupta cu drogurile, în contextul în care creatorul de modă Răzvan Ciobanu ar fi consumat substanţe interzise înainte de accidentul rutier care i-a fost fatal.
Urmărește
5771 afișări
Valeriu Şuhan, fost poliţist, despre cazul Ciobanu: Trebuie mai multe controale antidrog în cluburi
„În astfel de situaţii, conştiinţa individuală este cea care contează cel mai mult şi cea care dictează cel mai mult. Să te urci la volan într-o stare, cum, se pare, o avea Răzvan Ciobanu, mi se pare o atitudine inconştientă, la fel cum este să te urci la volan după ce ai consumat băuturi alcoolice. În ceea ce priveşte cluburile de pe litoral, evident că organele de poliţie şi organele statului, nu doar poliţia şi procuratura, ar trebui să-şi intensifice prezenţa operativă în zonă, astfel încât să lupte mai bine şi mai eficient împotriva traficului de substanţe interzise”, a declarat pentru MEDIAFAX Valeriu Şuhan, fost poliţist judiciar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Potrivit sursei citate, educaţia în şcoli, în ceea ce priveşte consumul de droguri şi, implicit, conducerea autovehiculelor sub influenţa drogurilor, este extrem de importantă.
„Să presupunem că pui o patrulă la fiecare club, care să-i controleze pe cei ce ies din local. Patrula controlează o persoană, dar pe lângă aceasta ies alte zece persoane din club. Nu aceasta este măsura cea mai eficientă, poata descuraja puţin, dar nu are efecte spectaculoase. Pe termen lung, mult mai eficientă este educaţia. Cu siguranţă, poliţia cu ministerul Educaţiei ar trebuie să pună în aplicare mai multe proiecte în şcoli şi licee, împreună cu alte organisme antidrog, poate chiar şi o materie de educaţie civică, pentru că şansele de reuşită prin conştientizarea copiilor în legătură cu ceea ce înseamnă pericolul consumului de droguri este cu mult mai mare decât alte acţiuni. Principala misiune a organelor represive într-o ţară civilizată nu este represiunea însăşi, ci prevenirea”, susţine Valeriu Şuhan.
Fostul poliţist mai spune că foarte multe persoane au comentat cazul lui Răzvan Ciobanu, fără să fie informate cotrect şi, astfel , în spaţiul public s-au rostogolit informaţii false, dând exemplul fotografiei cu cadavrul lui Ciobanu.
Şuhan: Cedăm foarte uşor în faţa manipulării
„Experinţea mea de ani de zile m-a învăţat că nu trebuie să-mi expun o părere dacă nu am participat la cercetarea de la faţa locului. Să comentezi informaţii apărute în media, poate fi derizoriu. Şi vă pot da un exemplu cu fotografia cadavrului lui Răzvan Ciobanu, care era întins pe spate, şi sigur că poziţia nu era firească. După două zile s-a confirmat că el a fost aşezat acolo de către autorităţile venite la faţa locului. Dar în aceste două zile, au fost tot felul de comentarii ridicole şi penibile, cum că a fost scos din maşină, că a mai fost cineva în maşină. Din păcate, cedăm foarte uşor în faţa manipulării. Este problema aceasta a <<Ambulanţei negre>>, care este foarte gravă”, mai susţine Valeriu Şuhan.
Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit luni dimineaţa, într-un accident rutier produs la intrarea în localitatea Săcele dinspre Năvodari, în judeţul Constanţa. Testul rapid a indicat prezenţa de droguri în sângele lui Răzvan Ciobanu. Acesta ar fi suferit de depresie, potrivit apropiaţilor săi.
Expertiza preliminară a maşinii conduse de Răzvan Ciobanu a arătat că airbag-urile s-au deschis la 126 de kilometri pe oră, aceasta fiind viteza în momentul impactului. Istoricul înregistrat de computerul de bord a indicat, însă, că bolidul a circulat şi cu 250 de kilometri pe oră.
Peste 100 de persoane, printre care şi Iulia Albu, Oana Roman, Cătălin Botezatu, avocatul Laura Vicol şi Raluca Bădulescu au fost, joi, la Cimitirul Progresul din Capitală, unde a fost înmormântat Răzvan Ciobanu.
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe