- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.02.2016, 19:18)
- Monica Moanea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Expertiza Parchetului General în cazul Colectiv: Construcţii fără autorizaţii, niciun control de la primărie în cinci ani
Expertiza Parchetului General, în cazul Colectiv, obţinută de MEDIAFAX, arată că primăria nu a făcut vreun control în ultimii cinci ani, lucrările nu aveau autorizaţie de construcţie, clubul nu avea suficiente căi de acces, iar conducerea ISU nu cunoştea incinta, deşi era în atribuţiile instituţiei.
Urmărește
12485 afișări
Expertiza Parchetului General în cazul Colectiv: Construcţii fără autorizaţii, niciun control de la primărie în cinci ani
Raportul tehnic al experţilor Parchetului de pe lângă ÎCCJ în cazul incendiului de la clubul Colectiv, obţinut marţi de Agenţia MEDIAFAX, arată numeroase nereguli în ceea ce priveşte construcţia (Fabrica Pionerul) dar şi a mecanismelor care aveau competenţă de verificare.
Date din raportul obţinut de Agenţia MEDIAFAX, arată că nu au fost identificate "dovezi că s-ar fi desfăşurat activităţi de inspecţie, control, îndrumare etc. pe parcursul a ultimilor cinci ani, când în acel spaţiu s-au desfăşurat activităţi similare, de către trei chiriaşi, succesiv, astfel încât să identifice şi să constate respectarea cadrului legal şi să impună măsuri de intrare în legalitate" de către Primăria Sectorului 4.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
În ceea ce priveşte Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, raportul Parchetului arată că "ISUB a efectuat verificări în incintă sau pe propietatea Pionerul, dar expertiza nu a identificat dovezi privind inspectarea spaţiilor închiriate, neidentificând nici măsuri privind eventualele restricţii sau măsuri de eliminare a riscurilor identificate".
De asemenea ,"expertiza reţine că procedurile legale impun ca personalul ISU să realizeze recunoaşterea fiecărui obiectiv economic periodic, pentru a identifica căi de acces, maniera de funcţionare şi amplasamentul hidranţilor, căi de evacuare, riscuri de incendiu astfel încât situaţia din incinta Pionerul ar fi trebuit să fie cunoscută pe întreg lanţul de comandă, chiar dacă nu a exista o cerere oficială depusă de SC. Colectiv" se mai arată în raportul tehnic.
Din raportul tehnic al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, mai reiese că în incinta fabricii Pionerul există lucrări de construire şi amenajare care nu îndeplinesc cerinţele legale, iar "cea mai mare parte a lucrărilor realizate, necesitau Autorizaţie de Constucţie, o parte dintre lucrări nu îndeplinesc cerinţele impuse de normele în vigoare, în special în cazul în care este necesară o evacuare rapidă a utilizatorilor din spaţiul aferent".
Raportul arată că au fost folosite materiale uşor inflamabile în momentul în care a fost construit tavanul fals. De asemenea "ventilaţiile, atât pentru aportul de aer proaspăt, cât şi pentru exhaustarea celui viciat, nu sunt poziţionate corespunzător", iar "instalaţiile electrice dispuse pe sub panta din lemn sunt neconforme".
Numărul căilor de acces pentru spaţii publice aglomerate trebuiau să fie minimum două teoretic, spun experţii, însă în cazul clubului Colectiv exista doar una utilizabilă, "dar şi aceasta neconformă, cea către clubul Salsa fiind blocată pe interior şi inutilizabilă, iar a doua, către curte avea uşi neconforme, una dintre acestea fiind blocată, fără bară antipanică, ceea ce a influenţat negativ evacuarea persoanelor ", se mai arată în raportul obţinut de Agenţia MEDIAFAX.
Potrivit experţilor, amplasarea containerului cu uşi fără bară de panică reprezintă o altă neconformitate, iar utilizarea de geamuri de alt tip decât cel "securit" la uşile de acces este o altă problemă semnalată.
O altă neregulă, constatată de către specialişti, este racordarea între container şi sala cu rampa de şapte centimetri pe lătimea peretelui, care poate prezenta risc de dezechilibru pentru persoane.
În urma incendiului din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv din Bucureşti şi-au pierdut viaţa 63 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din ţară şi 12 dintre răniţii transferaţi în străinătate. După incendiu au fost internaţi în spitale din Capitală 147 de răniţi.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Trei luni de la tragedia din Colectiv: Zeci de persoane au plâns victimele la locul incendiului - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe