Extensia metroului către Aeroportul Otopeni, tot mai aproape

  • Lucrările la extensia liniei de metrou către Aeroportul Otopeni avansează.
  • Asocierea care a câştigat licitaţia lucrează la proiect, după ce Metrorex a obţinut autorizaţia de construire pentru Lotul 1.2.
Urmărește
986 afișări
Imaginea articolului Extensia metroului către Aeroportul Otopeni, tot mai aproape

Extensia metroului către Aeroportul Otopeni, tot mai aproape

Metrorex anunţă obţinerea autorizaţiei de construire pentru Lotul 1.2 al Magistralei 6 de metrou, marcând un pas semnificativ în avansarea Proiectului „Magistrala 6. 1 Mai – Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni”.

Acest segment, denumit Secţiunea Nord, va lega capitala României de principala poartă aeriană, Aeroportul Internaţional Henri Coandă, asigurând astfel o conexiune vitală în cadrul reţelei de transport european (TEN-T).

Lucrarea este realizată de Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Insaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA, în baza contractului de proiectare şi execuţie lucrări de structură de rezistenţă semnat cu Metrorex S.A. pentru acest lot, care include un traseu de 7,6 km între Staţiile Tokyo şi Aeroport Otopeni.

Asocierea elaborează proiectul tehnic de execuţie necesar pentru emiterea ordinului de începere a execuţiei lucrărilor.

Segmentul de nord, Lotul 1.2, se întinde pe o distanţă de 7,6 kilometri incluzând staţiile Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu şi Aeroport Otopeni.

Acest traseu va include, de asemenea, şase segmente de interstaţii: Tokyo - Washington, Washington - Paris, Paris - Bruxelles, Bruxelles - Otopeni, Otopeni – Ion I.C. Brătianu, şi Ion I.C. Brătianu – Aeroport Otopeni.

Conexiunea se adresează tuturor locuitorilor Capitalei, oamenilor de afaceri, navetiştilor, turiştilor şi va asigura îmbunătăţirea oportunităţilor privind activitatea şi călătoriile, mediul şi calitatea vieţii.

Noua linie de metrou va deservi o zonă cu un potenţial ridicat de cerere pentru transport rapid, sigur şi eficient. De asemenea, siguranţa în trafic se va îmbunătăţi semnificativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici