- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fabrica de Avioane Craiova a semnat un contract cu MApN pentru repararea aeronavelor IAR 99 Şoim. Valoarea contractului nu a fost făcută publică
Fabrica de Avioane Craiova a semnat un contract-cadru cu Ministerul Apărării Naţionale pentru repararea şi întreţinerea aeronavelor de antrenament IAR 99 Şoim, afirmă liderul de sindicat al uzinei, Victor Peţa, potrivit căruia valoarea contractului nu a fost făcută publică.
Fabrica de Avioane Craiova a semnat un contract cu MApN pentru repararea aeronavelor IAR 99 Şoim. Valoarea contractului nu a fost făcută publică (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)
Potrivit liderului de sindicat al uzinei, Victor Peţa, contractul a fost semnat la Bucureşti, iar primele două aeronave trebuie să sosească în fabrică pentru reparaţii în acestă săptămână.
"S-a semnat un contract-cadru care statuează unde vor fi reparate aparatele IAR 99 din dotarea Armatei. Primul avion va sosi în acestă săptămână. Sperăm să vină şi fondurile necesare pentru că, din câte ştiu, în bugetul pe 2012 nu au fost alocaţi bani pentru repararea de avioane IAR 99", a declarat, luni, Victor Peţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Potrivit acestuia, deocamdată nu a fost făcută publică valoarea contractului, însă angajaţii fabricii au mai reparat şi în trecut avioane ale MApN, iar costurile s-au ridicat la aproximativ un milion şi jumătate de euro pentru o aeronavă.
Ministerul Apărării Naţionale este principalul client al Fabricii de Avioane Craiova şi are în proprietate aproximativ 20 de aeronave care au fost fabricate de-a lungul timpului la Craiova.
Situaţia financiară a Fabricii de Avioane Craiova este critică, de aproximativ un an existând probleme cu plata salariilor angajaţilor.
În 27 martie, directorul general al SC Avioane SA Craiova, Marin Stancu, a fost eliberat din funcţie de către ministrul Economiei, în urma unui protest spontan al angajaţilor, care au cerut plata salariilor restante. Noul director general al SC Avioane SA este Ioan Sava, care are mandat până în martie 2014.
Fabrica de Avioane din Craiova mai are în prezent 296 de angajaţi, numărul lor diminuându-se constant după 1990, când uzina avea peste 4.700 de salariaţi. Fabrica a fost scoasă la privatizare de mai multe ori, însă acţionarul majoritar a rămas în continuare statul român.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO