Fabrica de lactate Olympus din Braşov susţine că nu are legătură cu elevii îmbolnăviţi din Galaţi

Fabrica de lactate Olympus din Braşov precizează, într-un comunicat transmis MEDIAFAX, că nu are legătură cu cei 40 de elevi de la Şcoala Generală nr. 40 “Iulia Haşdeu” din Galaţi, care au fost transportaţi la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Urmărește
819 afișări
Imaginea articolului Fabrica de lactate Olympus din Braşov susţine că nu are legătură cu elevii îmbolnăviţi din Galaţi

Fabrica de lactate Olympus din Braşov susţine că nu are legătură cu elevii îmbolnăviţi din Galaţi

În comunicatul semnat de Ilias Pliatsikas, director general al Olympus România, se arată că fabrica de lactate nu este implicată în cazul celor 40 de elevi de la Şcoala Generală nr. 40 “Iulia Haşdeu” din Galaţi, care au fost transportaţi la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

"Nu s-au făcut şi nici nu se fac în prezent controale legate de acest caz în fabrica din Braşov, de către Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului", se arată în comunicat.

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Regiunea Centru - Braşov, Sorin Susanu, declara, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că în cazul celor 40 de elevi de la Şcoala Generală nr. 40 “Iulia Haşdeu” din Galaţi care au fost transportaţi la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat laptele distribuit prin programul "Laptele şi cornul", ar fi vorba despre laptele produs la fabrica Olympus din Hălchiu. În urma cazului precedent, când 17 elevi la Şcoala nr. 3 din comuna Pechea, judeţul Galaţi, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce ar fi consumat laptele primit prin programul "Laptele şi Cornul”, nu s-au găsit deocamdată nereguli, spunea Susanu, însă se aşteaptă analizele de laborator.

"Deocamdată nu am găsit nereguli la fabrica de la Hălchiu pentru că nu au sosit încă analizele de laborator. Au un sistem ultramodern, utilajele sunt noi, totul este de ultimă generaţie. Mai degrabă poate fi vorba de nereguli la transport, manipulare, deoarece sunt mai multe firme intermediare care intervin până în momentul în care laptele ajunge la copii. Totuşi se va face o analiză şi la ambalaj, să vedem dacă se închide etanş suficient de bine pentru a nu permite pătrunderea aerului şi alterarea produsului înainte de expirarea termenului de valabilitate“, declara Susanu.

Joi, 40 de elevi de la Şcoala Generală nr. 40 “Iulia Haşdeu” din Galaţi au fost transportaţi la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat laptele distribuit prin programul "Laptele şi cornul", 36 dintre aceştia rămânând internaţi. De asemenea, la începutul acestei luni 17 elevi la Şcoala nr. 3 din comună Pechea, judeţul Galaţi, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce ar fi consumat laptele primit prin programul "Laptele şi Cornul”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici