- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fabrica din Rădăuţi a grupului Egger va angaja peste 150 de persoane
Producătorul tirolez de materiale lemnoase Egger urmează să angajeze peste 150 de persoane, pe lângă cei 400 de salariaţi din prezent, în condiţiile în care se finalizează dezvoltarea fabricii cu o linie de producţie de OSB şi o instalaţie de adezivi, investiţii de aproape 200 de milioane de euro.
Managerul de resurse umane al firmei austriece, Daniela Ungureanu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că fabrica din Rădăuţi a grupului Egger urmează să angajeze peste 150 de persoane, o parte fiind foşti stagiari, studenţi ai Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, care au făcut practica în această unitate.
Ungureanu a spus că din anul 2006, în care a început construcţia fabricii Egger de la Rădăuţi, când erau 26 de angajaţi, numărul acestora a crescut progresiv pe măsură ce fabrica a fost dată în funcţiune astfel încât la începutul anului 2008, când a început producţia plăcilor de material lemnos, numărul angajaţilor era de 300.
"În prezent, fabrica Egger de la Rădăuţi are aproximativ 400 de salariaţi, ca urmare a unei investiţii iniţiale de 210 milioane euro. După finalizarea noilor investiţii, respectiv instalaţia de adezivi şi linia de producţie OSB, compania va avea peste 550 angajaţi", a spus reprezentantul companiei.
Ea a arătat că, pe orizontală, efectul investiţiei Egger este mult amplificat, iar potrivit estimărilor firmei au fost create deja alte o mie de locuri de muncă în industria lemnului, transport şi construcţii, dar şi în domeniul serviciilor.
Totodată, noile investiţii vor aduce, pe lângă crearea de peste 150 de locuri de muncă directe, şi aproximativ alte 900 de locuri de muncă indirecte, a subliniat Ungureanu, care a precizat că Egger este unul din principalii angajatori din judeţul Suceava.
"Peste 95 la sută dintre angajaţii Egger sunt din judeţul Suceava. Practic, Egger este unul dintre primii angajatori din judeţul Suceava. Numărul expatriaţilor angajaţi permanent este extrem de mic, inclusiv la nivelul managementului. Este politica companiei de a da prioritate şi a încuraja potenţialul uman la nivel local, în fiecare ţară unde avem fabrici, de a respecta tradiţia şi cultura locală", a spus managerul de resurse umane al firmei austriece .
Ea a menţionat că de la început fabrica Egger a beneficiat de o echipă de management în care a predominat elementul local.
Ungureanu a mai arătat că 98 la sută dintre angajaşi reprezintă personal calificat, cu studii medii sau superioare ,în condiţiile în care Egger are una dintre cele mai moderne tehnologii din industria de profil, tehnologie care presupune cerinţe foarte înalte în ceea ce priveşte pregătirea profesională a salariaţilor.
Ea a precizat că, având în vedere evoluţia pe termen lung a fabricii, Egger a stabilit colaborări cu licee din Rădăuţi şi Suceava, dar şi cu Universitatea "Ştefan cel Mare" pentru a-şi asigura continuitatea în timp a resurselor umane.
În prezent, firma derulează un proiect care permite perfecţionarea potenţialilor angajaţi încă din facultate, oferindu-le posibilitatea să aplice cunoştinţele teoretice acumulate printr-un program anual de practică pentru studenţii de la facultăţile de profil tehnic şi economic ale Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava.
Un număr de 18 studenţi au beneficiat până acum de acest program de stagiu de trei luni, iar în acest an aproximativ 20 de studenţi vor beneficia de acest program, urmând ca după absolvire să poată fi angajaţi de Egger.
"De altfel, o parte dintre cei care au participat până acum la stagiile de practică au primit deja oferte de angajare, iar alţii vor primi în curând", a spus Ungureanu.
Ea a mai susţinut că, totodată, compania creează posibilităţi de dezvoltare profesională şi avansare în carieră pentru toate categoriile de salariaţi, iar pentru fiecare angajat se elaborează un plan de dezvoltare personală, adaptat propriilor nevoi, care reprezintă fundamentul pentru programele ulterioare de training externe sau interne, de la cursuri de limbi străine la training-uri vocaţionale avansate.
Compania Egger a investit până în prezent în Rădăuţi 210 milioane de euro într-o fabrică de procesare a lemnului cu o capacitate de producţie de 600.000 mc de PAL pe an.
Potrivit sursei citate, compania austriacă investeşte 150 milioane de euro într-o linie de producţie pentru OSB (Oriented Strand Boards) în fabrica de la Rădăuţi, noua instalaţie, cu o capacitate anuală de producţie de peste 300.000 de metri cubi, va crea aproximativ o sută de noi locuri de muncă directe şi nouă sute de locuri de muncă indirecte.
Mai mult, firma Egger face investiţii de aproximativ 40 de milioane de euro pentru dezvoltarea fabricii de pal melaminat din Rădăuţi într-o unitate cu producţie integrată, prin dotarea cu o instalaţie de adezivi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Alegerile prezidenţiale au fost contestate la CCR. Se cere anularea primului tur
-
Trupele israeliene au deschis focul în Liban la câteva ore după începerea armistiţiului
-
Fostul ministru de externe din Ucraina: nicio speranţă că Trump va obţine un acord de pace
-
Ghinea, apel către alegătorii PSD: Nu o veţi duce mai bine cu un ţăcănit care aruncă ţara în haos
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO