Nota finală a candidatului la examenul de admitere va fi compusă din: 50% examenul scris şi 50% media de la examenul de bacalaureat. Examenul scris va consta în două probe: 1. Test grilă vocabular (25%) şi 2. Argumentare (25%). Ultimele medii egale de la examenul scris se vor departaja în ordine descrescătoare prin 1. Nota de la testul grilă de vocabular şi 2. Proba de argumentare.
Decanul FJSC, profesorul universitar Antonio Momoc, apreciază că „în contextul transformărilor şi al revoluţiei tehnologice actuale, pentru profesiile din industriile comunicării, pentru viitorii specialişti în comunicare şi pentru viitorii jurnalişti, cultura generală, gândirea critică şi creativitatea sunt fundamentale; Exprimarea coerentă, o bună cunoaştere a limbii române, proprietatea termenilor folosiţi, capacitatea de argumentare şi de a distinge între fapte şi opinii sunt esenţiale. De aici şi nevoia de a adapta selecţia candidaţilor noştri la aşteptările din profesie.”
„Studenţii Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării împreună cu cadrele didactice se vor deplasa în câteva licee din Bucureşti şi din ţară în cadrul Caravanei oficiale a facultăţii, ce va avea loc în intervalul 20 martie-20 aprilie, sub organizarea şi cu participarea decanului şi a mea, pentru a prezenta oferta educaţională a FJSC şi noutăţile examenului de admitere din acest an. Selecţia candidaţilor este una riguroasă în instituţia noastră, facultatea de jurnalism şi comunicare s-a distins întotdeauna prin examenul scris de admitere”, declarat prodecanul FJSC cu problemele studenţeşti, lector univ. dr. Dan Podaru.
Calendarul admiterii din sesiunea iulie 2023 este următorul:
- 03-13 iulie – înscrierea candidaţilor (online)
- 14 iulie – verificări dosare candidaţi înscrişi/finalizare validări candidaţi
- 15 iulie – programarea la sală pentru examene
- 17-19 iulie – desfăşurarea examenelor, astfel: 17 iulie – CRP, 18 iulie – Publicitate, 19 iulie - Jurnalism.
- 19-28 iulie – corectură, afişare liste, confirmări, finalizarea procesului de admitere.
Candidaţii se pot înscrie la examen la mai multe specializări. Taxa de înscrierea la examenul de admitere pentru 1 specializare este 250 de lei, pentru 2 specializări - 350 de lei, iar pentru 3 specializări - 450 de lei.
Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti şi-a propus încă de la înfiinţare să fie terenul de pregătire în domeniul Ştiinţe ale comunicării, menit să formeze profesionişti pentru industria marcom şi conceput să conlucreze cu organizaţiile media, cu agenţiile de publicitate şi relaţii publice, pentru a profesionaliza industriile creative şi a licenţia profesionişti în comunicare publică, în jurnalism şi publicitate.
Viziunea FJSC este orientată către profesionalizarea presei, independenţa editorială, responsabilitatea şi respectul faţă de interesul public. Etica profesională în comunicarea publică, în utilizarea noilor tehnologii, educaţia media şi combaterea dezinformării reprezintă principiile academice şi instrumentele formării profesionale prin care încurajăm o cultură politică a participării şi implicării democratice.
Misiunea instituţională a FJSC este una strategică de formare a unor jurnalişti şi comunicatori responsabili cu obiectivul major al protejării interesului public, al informării corecte a opiniei publice şi al promovării valorilor democraţiei contemporane.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.