- Home
- Social
- CONSTANŢA, (03.05.2019, 16:59)
- Cătălin Legănel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Faleza Canalului Dunăre-Marea Neagră s-a surpat: Mai multe locuinţe din apropiere sunt în PERICOL | FOTO
Mai multe locuinţe din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, sunt în pericol, după ce un mal de pământ din apropierea Canalului Dunăre-Marea Neagră s-a surpat. O comisie tehnică de evaluare, constituită prin ordin al prefectului, va evalua situaţia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
2147 afișări
Case dintr-un sat constănţean, în pericol, după ce faleza Canalului Dunăre-Marea Neagră s-a surpat | FOTO
Potrivit viceprimarului comunei Cumpăna, Florin Neagu, fisurile din faleza aflată în apropierea Canalului Dunăre-Marea Neagră au apărut încă de anul trecut, dar situaţia s-a agravat în ultimele zile.
„Iniţial, pe fostul drum tehnologic al Canalului Dunăre-Marea Neagră era o fisură. Surparea a început alaltăieri, iar acum s-a accentuat. Cred că a ajuns la vreo patru metri de la suprafaţa reală. S-a ajuns în situaţia aceasta şi în urma ploilor de ieri (joi – n.r.)”, a declarat Florin Neagu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
În apropierea zonei respective, la o distanţă de numai câţiva metri, pe strada Dunării, se află mai multe locuinţe, dar viceprimarul comunei Cumpăna susţine că, deocamdată, nu se ia în calcul evacuarea oamenilor.
„Trei case sunt acolo. Una e mai apropiată, la vreo 10 metri. Celelalte două sunt la o distanţă mai mare, de vreo 20 - 30 de metri”, spune Florin Neagu.
El a precizat că primele probleme au apărut în urmă cu un an, fiind înştiinţată Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (ACN) Constanţa, proprietar de drept al terenului respectiv, şi cea care ar trebui să se ocupe de consolidarea falezei.
„Vor să elibereze acea pungă de apă, care se pare că stă la baza surpărilor. Se pare că la adâncime există o pânză de apă şi vor să elibereze acea apă, să scadă presiunea ca să se scurgă toată punga”, a mai declarat viceprimarul.
În urma alunecărilor de teren produse pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră, pe terenul administrat de ACN, autorităţile locale au decis restricţionarea accesului în zonă, iar Prefectura Constanţa a hotărât, vineri, formarea unei comisii care să facă, în teren, evaluarea situaţiei.
Comisia este constituită din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Consiliului Judeţean Constanţa, ai primăriilor Cumpăna şi Agigea, dar şi din specialişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Administraţia Canalelor Navigabile (ACN), Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) şi Garda de Mediu.
„În urma evaluării, comisia va informa Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la constatările făcute şi va propune, dacă se impune, măsuri suplimentare pentru prevenirea şi limitarea impactului asupra siguranţei locuitorilor din zonă şi a activităţii pe canal”, susţin, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Prefecturii Constanţa.
Aceştia au mai precizat că, la momentul actual, Primăria Cumpăna şi ANC „au luat măsuri de prevenire a accidentelor - blocarea drumului de exploatare la cota terenului natural, restricţionarea accesului in zonă, evacuarea pământului în alt perimetru şi altele”.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Miting PNL în Focşani în 5 mai. Ludovic Orban: S-a aprobat şi o contramanifestaţie, ca pe vremea minerilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe