Fălticeni: câinii fără stăpân vor fi împuşcaţi din cauza carantinei

Conducerea Primăriei Fălticeni i-a avertizat, luni, pe proprietarii de câini şi pisici să supravegheze animalele întrucât în oraş a fost instituită carantina sanitar-veterinară, care presupune, printre altele, şi împuşcarea câinilor fără stăpân.

1 afișare
Imaginea articolului Fălticeni: câinii fără stăpân vor fi împuşcaţi din cauza carantinei

Câinii fără stăpân vor fi împuşcaţi la Fălticeni, unde este carantină sanitar-veterinară

Potrivit unui comunicat al Primăriei Fălticeni, acest municipiu a fost inclus de DSVSA Suceava în zona de protecţie antiepizootică, alături de alte localităţi sucevene, iar Comandamentul Local Antiepizootic Fălticeni a instituit carantina sanitar-veterinară şi a dispus măsuri urgente privind catagrafierea şi vaccinarea de necesitate a tuturor câinilor şi pisicilor din Fălticeni, acţiune aflată deja în derulare.

Totodată, s-a dispus împuşcarea câinilor fără stăpân, iar măsură va intra în vigoare începând de marţi, ora 16.00.

"Proprietarii de câini şi pisici au fost rugaţi să nu lase animalele nesupravegheate dincolo de limitele proprietăţilor. De asemenea, populaţia a fost rugată să fie receptivă şi să nu împiedice acţiunile Comandamentului Local Antiepizootic Fălticeni, respectiv ale persoanelor care vor ridica din stradă câinii fără stăpân”, se arată în comunicat.

Comandamentul Local Antiepizootic Fălticeni a solicitat în scris sprijinul Poliţiei municipale Fălticeni, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Poliţiei Comunitare pentru a însoţi echipele care vor acţiona în municipiu şi suburbii şi pentru a preîntâmpina eventuale incidente ce ar putea fi generate de către cetăţenii ce se opun măsurilor de strângere şi împuşcare a câinilor fără stăpân.

"Sacrificarea câinilor se va face ţinând cont de prevederile legale referitoare la regimul armelor şi muniţiei, de către personalul de la filiala Fălticeni a A.J.V.P.S Suceava. De asemenea, în baza contractului dintre Primăria Fălticeni şi SC Protan, Comandamentul Local Antiepizootic Fălticeni a dispus colectarea zilnică a animalelor sacrificate, până la încheierea activităţilor în zona de protecţie antiepizootică”, precizează Primăria Fălticeni.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a instituit, de vinerea trecută, carantina sanitară-veterinară în mai multe localităţi sucevene, în zona de protecţie antiepizootică fiind incluse şi localităţi din judeţele Iaşi, Neamţ şi Botoşani, după ce în comuna suceveană Preuteşti a fost depistat un caz de rabie la o bovină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici