Video Familia Ralucăi Stroescu dă în judecată medicul care a consultat-o (Video ProTV)
Familia Ralucăi Stroescu dă în judecată medicul de la Centrul Medical Unirea care a consultat-o înainte de moartea acesteia, acţiunea penală urmând să fie introdusă miercuri la una dintre instanţele Capitalei, a declarat, pentru MEDIAFAX, Aurel Stroescu, tatăl Ralucăi
"Nu ne-am împăcat cu ideea după care Raluca ar fi fost tratată corect la Clinica Unirea şi nici nu am acceptat răspunsul sfidător al Colegiului Medicilor din Bucureşti. Am contestat hotărârea şi la Colegiul Medicilor din România (CMR) care, în mod firesc, a ajuns la un diagnostic ,dar tot fără culpă pentru medicul Angela Cuneva. Procedurile sunt cum sunt,dar deja totul este pregătit şi mâine (n.r.- miercuri) se introduce acţiunea penală.Noi sperăm ca, în urma procesului penal, să iasă la suprafaţă toate aceste probleme şi să nu mai cadă victime şi alte persoane", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Aurel Stroescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Stroescu a mai spus că a venit vremea ca medicii "nechemaţi pentru această meserie să părăsească sistemul cât mai este timp,să nu mai facă şi alte victime", exprimându-şi speranţa că CMR va deveni "un apărător al deontologiei medicale, nu un apărător al incompetenţei şi erorilor medicale fatale ,cu urmări ireversibile".
Miercuri s-a împlinit un an de la moartea Ralucăi Stroescu, fost manager de audit la Ernst&Young România. La cimitirul din Ploieşti, unde a fost îngropată Raluca Stroescu a avut loc o slujbă de pomenire la care au participat familia, prietenii, foşti colegi ai Ralucăi, de la E&Y şi Connex.
Legiştrii anunţau în 16 mai, anul trecut, că moartea Ralucăi Stroescu s-a produs pe fondul slăbirii accentuate, care a dus la tulburarea funcţiei cardiace, reducerea masei musculare şi a ţesutului adipos şi modificări distrofice la nivelul organelor .
Potrivit raportului Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", "decesul s-a produs ca urmare a decompensării funcţiei cardiace survenite pe fondul denutriţiei cronice severe - caşexie, caracterizat prin dispariţia aproape completă a ţesutului adipos, diminuarea accentuată a masei musculare, catabolism accentuat, modificări distrofice pluriorganice şi alterări hidroelectrolitice (evidenţiate prin examinările histopatologice şi umorale efectuate)".
Raluca Stroescu (31 de ani) era manager de audit la filiala română a companiei Ernst&Young. Ea a fost găsită moartă în 22 aprilie, de către poliţişti şi pompieri, care au fost alarmaţi de un coleg al tinerei.
Colegi ai Ralucăi Stroescu spuneau că ea lucrase intensiv în ultimele săptămâni, la un proiect important de audit. În aceste săptămâni, femeia ar fi slăbit şapte kilograme, după cum i-a spus unei colege cu câteva zile înaintea decesului.
Surse medico-legale care au examinat cadavrul femeii au declarat că aceasta "era foarte slabă", greutatea fiindu-i estimată la mai puţin de 40 de kilograme. Pe lângă acest lucru, medicii legişti ar mai fi descoperit şi că femeia avea o tiroidă cu noduli tiroidieni, dar şi fibroză miocardică ce ar fi putut genera o tulburare de ritm cardiac care să ducă la deces.
Cu două zile înaintea decesului, şeful serviciului de resurse umane al firmei a dus-o pe Raluca Stroescu la Centrul Medical Unirea - clinică privată cu care Ernst&Young avea încheiat un contract de asistenţă medicală pentru angajaţi - pentru un consult.
După ce vestea morţii Ralucăi Stroescu a apărut în presă, reprezentanţii Centrului Medical Unirea au declarat pentru MEDIAFAX că aceea a fost prima vizită a tinerei la clinică.
"A fost pentru prima dată când femeia a venit la un consult medical în CMU. Din păcate, legea nu îmi permite să fac public diagnosticul pacientei. Pot să vă asigur că a fost efectuat un act medical corect şi adecvat. Nu a existat niciun element care ar fi putut sugera evoluţia ulterioară a stării ei de sănătate'', spuneau reprezentanţii CMU, în replică la acuzaţiile aduse de către unii dintre colegii Ralucăi Stroescu, potrivit cărora medicii din CMU i-au pus o perfuzie şi i-au dat drumul acasă.
Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor Bucureşti (CMB) a decis, în iunie 2007, că medicul care a consultat-o pe Raluca Stroescu cu puţin timp înainte ca tânăra să moară a procedat corect în acest caz, nefiind săvârşită nicio eroare în asistenţa medicală şi conduita deontologică.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO