Familia unui pacient al SJU Galaţi acuză că acesta a murit din cauza unei bacterii luate în spital

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi va face un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce familia unui bărbat a susţinut că acesta, fiind supus unei intervenţii chirurgicale la unitatea respectivă, a contractat o bacterie din cauza căreia a murit ulterior, la un spital din Bucureşti.

Urmărește
319 afișări
Imaginea articolului Familia unui pacient al SJU Galaţi acuză că acesta a murit din cauza unei bacterii luate în spital

Familia unui pacient al SJU Galaţi acuză că acesta a murit din cauza unei bacterii luate în spital (Imagine: Shutterstock)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi va începe un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi pentru a verifica dacă există bacterii periculoase pentru pacienţi, după ce familia unui bărbat, în vârstă de 65 ani, a susţinut că acesta a contractat, în urma unei intervenţii chirurgicale, o bacterie din cauza căreia a murit, ulterior, la un spital din Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Familia bărbatului a afirmat că acesta a fost supus, în urmă cu câteva săptămâni, unei operaţii la Spitalul Judeţean din Galaţi, întrucât avea pancreatită, dar după un timp starea lui de sănătate s-a deteriorat. Astfel, familia a decis să îl transfere la Bucureşti şi, după ce a fost la Spitalul Fundeni, el a ajuns la Spitalul "Victor Babeş", unde a murit, în 10 mai.

Membrii familiei bărbatului sunt convinşi că acesta a murit din cauza unei bacterii pe care ar fi luat-o din Spitalul Judeţean de la Galaţi şi au afirmat că supoziţiile lor ar fi fost confirmate de unii medici din Bucureşti care i-au făcut analize pacientului.

DSP Galaţi s-a autosesizat în urma acuzaţiilor formulate de familia bărbatului.

"Familia a venit cu acuze referitor la faptul că un membru al familiei ar fi contractat o infecţie nosocomială la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Pentru a elimina suspiciunile şi pentru a verifica dacă există riscuri, va merge o echipă de la DSP pentru a preleva probe din secţiile de risc, cum ar fi blocul operator sau terapie intensivă, pentru a se urmări încărcătura microbiană. În funcţie de rezultatele analizelor se vor lua şi măsurile care se impun", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Valentin Boldea.

El a adăugat însă că infecţia cu Clostridium, la care face referire familia bărbatului decedat, nu este una care se poate lua numai dintr-un spital, ea putând apărea şi în cazul unui tratament cu antibiotice care poate distruge flora intestinală.

Managerului Spitalului Judeţean din Galaţi, Mihaela Debita, nu a dorit să ofere detalii, în absenţa unei sesizări din partea familiei sau a instituţiilor medicale cu atribuţii în acest sens.

"Suntem un stat de drept, unde există căi legale de rezolvare a tuturor problemelor. Orice supoziţie se analizează pe calea legală, care este reprezentată de Colegiul Medicilor", a afirmat Mihaela Debita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici