„Vă confirm faptul că de-a lungul timpului, cu ocazia soluţionării acestui dosar, inculpatul Boldea, pe linie ierarhică, către structura noastră centrală, a înaintat mai multe memorii, să le spunem, poate nu formulate la genul de exces de putere, din partea procurorului, cât reclama anumite dispuncţionalităţi pe linia luării măsurilor procedurale în acea cauză, referitor la audierea unor martori, audierea unor persoane, preluarea cauzei la nivelul structurii centrale.
Vă pot spune că toate au fost examinate cu maximă seriozitate. Din punctul nostru de vedere, dosarul poate şi a fost continuat la nivelul ST Galaţi, fără ca la această dată să existe elemente clare din punctul nostru de vedere, că există vreun abuz sau vreo nelegalitate din partea procurorului de caz”, a explicat procurorul şef Olaru, răspunzând unei întrebări referitoare la reclamaţii ale deputatului în ceea ce îl priveşte pe procurorul gălăţean Sorin Cărare.
Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a precizat că Sorin Cărare nu este singurul procuror din dosar, el lucrând împreună cu alţi doi procurori.
Olaru a adăugat că cei trei procurori vor lua „la urma urmei o decizie colectivă, care nu poate fi restrânsă doar la persoana procurorului Cărare”.
Olaru a subliniat că investigaţia în cazul Boldea „s-a făcut la nivel de proceduri, de delegare cu ofiţeri de crimă organizată din cadrul BCCO Galaţi, şi în mică parte cu ofiţeri din cadrul IPJ Galaţi.