- Home
- Social
- (18.11.2020, 15:15)
- Petronela Axinte
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fără oxigen la Terapie Intensivă. Opt pacienţi au rămas fără oxigen, după ce ventilatoarele din tirul ATI s-au blocat
- Tirul de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Timişoara a fost instalat în 2 zile
- Unitatea este dotată cu toate echipamentele unei secţii ATI: ventilatoare, monitoare şi injectomate
- În ţară sunt patru astfel de unităţi mobile
Urmărește
2575 afișări
Ai tot auzit, zilele astea, de tragedia de la Piatra Neamţ. Era pe punctul să se repete la Timişoara. Ventilatoarele din tirul de terapie intensivă de la Spitalul Municipal s-au oprit. Opt bolnavi, dintre care trei intubaţi, au rămas fără aer. Norocul a fost că personalul medical era pe fază şi a decis transferul lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor
Trei pacienţi au fost duşi în Secţia ATI a Spitalului Municipal, şi cinci la Judeţean. Transferul a durat cam o oră, timp în care bolnavii au fost ventilaţi mecanic.
Daniel Maliţa, managerul Spitalului Municipal spune că de vină e o fluctuaţie a nivelului de oxigen. Iniţial a scăzut, din cauza consumului foarte mare şi a fost necesară schimbarea sursei. Când a trecut pe staţia proprie a tirului, presiunea oxigenului a fost prea ridicată şi a dat aparatele peste cap.
„Din punctul de vedere al presiunii oxigenului, livrat de instalaţia noastră, am fost în parametri. Atât doar că, probabil, în funcţie de evoluţia clinică a fiecărui pacient, a fost nevoie de un consum prea mare, care a dus la un dezechilibru al presiunii, adică la o scădere brutală pentru ceilalţi, şi atunci a început avaria. Instalaţiile au intrat în avarie şi, din acest motiv, am decis să evacuăm repede pacienţii, ca să vedem exact cauza şi să o remediem, să nu se mai întâmple. A fost o instalaţie făcută în două zile. Toată instalarea, de fapt, a durat două zile”, explică Daniel Maliţa.
„Transferul a fost rapid şi eficient, direct în zona roşie a Spitalului Judeţean, pe ATI. Este vorba despre 5 pacienţi, 3 bărbaţi şi două femei, a căror stare este stabilă şi nu s-a agravat nici pe parcursul trasnferului, nici din cauza situaţiei generate la nivelul Spitalului Municipal”, spune Raul Pătraşcu, manager la Spitalul Judeţean Timişoara.
Citește pe alephnews.ro: În comunism, Irina Margareta Nistor a devenit vocea libertății pentru mulți oameni. „A fost un pașaport la care nu speram să ajungem”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„NATO nu se poate apăra de Rusia fără SUA”, avertizează liderii alianței. Ce urmează pentru viitorul Europei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:43
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic
-
astăzi, 14:23
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit