- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.06.2018, 16:36)
- Daniela Timofti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Farmaciştii au pichetat Ministerul Muncii: Legea salarizării ne discriminează, suntem umiliţi | FOTO, VIDEO
Câteva zeci de farmacişti din spitalele publice din ţară au pichetat, joi, sediul Ministerului Muncii, solicitând modificarea grilei de salarizare, deoarece ei se consideră „umiliţi şi discriminaţi”, întrucât primesc un salariu mult mai mic faţă de medici, deşi au acelaşi grad profesional.
Urmărește
1579 afișări
Protestatarii solicită ca importanţa profesiei de farmacist să fie recunoscută în echipa medicală. Aceştia susţin că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice discriminează farmaciştii, deoarece nu sunt incluşi în noua lege, de aceea au salarii mai mici decât al medicilor, chiar dacă au acelaşi grad profesional şi aceeaşi experienţă. Protestatarii spun că ei reprezintă singura categorie de personal medical care nu beneficiază de creşterea salariului de bază potrivit Legii 153/2017 şi susţin că vor protesta până când problema va fi rezolvată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
“Protestăm pentru a determina Ministerul Muncii să reconsidere importanţa profesiei de farmacist în echipa medicală. Legea 250/2016 prevedea un raport salarial 1:1, medic:farmacist, însă Legea 153/2017 modifică acest raport salarial într-unul care discriminează farmacistul, îl situează sub jumătate din salariul de bază al medicului. Considerăm că este discriminatoriu. Farmaciştii sunt absolvenţi ai universităţilor, urmează un rezidenţiat, un examen pentru obţinerea titlului, exact ca medicii.(...) În momentul acesta punem problema demnităţii profesionale, ne considerăm umiliţi şi excluşi din echipa medicală. (...) La noi în spital, la unii farmacişti, din februarie salariul a scăzut cu 400-500 de lei, după care a revenit. Scăderea a fost provocată de faptul că s-a redus sporul pentru orele suplimentare, spor care ulterior s-a rectificat”, a spus pentru MEDIAFAX, Floriana Ionică, farmacistă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.
Farmaciştii din spitalele publice mai precizează că salariul lor este mult mai mic decât al medicilor, iar diferenţa este de peste 50%.
“Solicităm modificarea grilei de salarizare, pentru că în actuala grilă, farmacistul primar are un salariul brut de 5.500 de lei, iar medicul primar, cu acelaşi grad profesional, are 12.000 de lei. Raportul salarial este defavorabil şi dezechilibrat”, a spus farmacista Cristina Păun.
Farmaciştii spun că vor continua să protesteze până când Legea 153/2017 va fi completată, astfel încât să beneficieze şi ei de creşterea salariului de bază.
“Vom protesta până când solicitările noastre vor fi ascultate şi rezolvate. Responsabilii din Ministerul Sănătăţii ne-au încurajat şi ne-au spus că solicitările noastre sunt argumentate corect. Iniţial, au spus că a fost o eroare faptul că farmacistul a fost exclus din Legea 153/2071, însă au trecut atâtea luni şi nu s-a remediat eroarea. (...) Noi, nefiind reprezentanţi de un sindicat, am ieşit în stradă şi am decis ca următorul pas să fie încetarea activităţii farmaciştilor, două ore pe zi, în toate spitalele din ţară, până vom fi ascultaţi”, a mai spus Floriana Ionică.
Farmaciştii din cadrul spitalelor publice au scris şi un memoriu pe care urmează să-l prezinte ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Acesta include solicitarea de a “remedia erorile prin care profesia de farmacist este nedreptăţită”.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe