Fechet: Delta Dunării va avea 40 de trasee pentru turism lent

Delta Dunării va avea 40 de trasee pentru turism lent, a anunţat ministrul Mediului Mircea Fechet, care a vizitat marţi unul dintre primele puncte de înnoptare de pe traseul de turism lent „Delta lui Ivan”, inaugurat duminică, în cadrul Festivalului Ivan Patzaichin.

Urmărește
413 afișări
Imaginea articolului Fechet: Delta Dunării va avea 40 de trasee pentru turism lent

Sursa foto: Facebook

Potrivit Ministerului Mediului, denumit „Delta lui Ivan”, traseul are ca punct de pornire Memorialul Ivan Patzaichin de pe faleza din Tulcea, iar ca sosire Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23, locul naşterii marelui campion.

Ruta a primit avizul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării inclusiv pentru un punct de înnoptare, administraţia aprobând încă alte şapte asemenea locuri de campare dedicate exclusiv turiştilor care vizitează Delta în caiac sau cu bicicleta, ce vor fi amenajate în cadrul unui proiect finanţat prin PNRR.

„Având în vedere interesul crescut al turiştilor pentru vizitarea rezervaţiei cu caiacul sau bicicleta şi dorinţa ca excursiile pe apă să aibă rute special dedicate care să nu se intersecteze cu traseele bărcilor cu motor, Delta Dunării va avea 40 de trasee pentru turism lent. Felicit Asociaţia Ivan Patzaichin pentru această iniţiativă care vine ca răspuns la necesitatea de a dezvolta un turism care să pună accentul pe protejarea patrimoniului natural al Deltei, oferind în acelaşi timp turiştilor oportunităţi de a înţelege mai bine importanţa acestor eforturi de conservare”, a declarat Mircea Fechet.

Conform legislaţiei actuale, camparea în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este permisă doar în locurile special amenajate şi autorizate de ARBDD.

Proiectul de turism lent are drept scop principal crearea unui echilibru între nevoile de conservare a mediului şi dorinţele turiştilor de a explora Delta Dunării, transmite ministerul. Conform acestuia, noile locuri de înnoptare vor fi situate de-a lungul unui traseu special conceput, care va permite explorarea Deltei pe apă şi uscat. Acestea vor fi dotate cu facilităţi minime pentru a garanta un impact minim asupra mediului. De asemenea, turiştii care aleg să petreacă nopţi în aceste locaţii vor fi încurajaţi să urmeze bunele practici de ecoturism, cum ar fi minimizarea deşeurilor şi respectarea liniştii naturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici