- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.08.2014, 17:19)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Federaţia Editorilor din România: Rezultatele licitaţiei de manuale pentru clasele I şi a II-a sunt viciate, cerem anularea
Federaţia Editorilor din România (FER) consideră că rezultatele licitaţiei pentru manualele claselor I şi a II-a sunt viciate de "evaluarea inadecvată şi eronată", fapt pentru care solicită anularea licitaţiei şi asumarea răspunderii de către cei vinovaţi.
Urmărește
586 afișări
Federaţia Editorilor din România: Rezultatele licitaţiei de manuale pentru clasele I şi a II-a sunt viciate, cerem anularea (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)
Federaţia Editorilor din România (FER) reclamă, într-un comunicat remis miercuri agenţiei MEDIAFAX, uilizarea unor criterii eliminatorii inexistente în caietul de sarcini al licitaţei.
De asemenea, FER susţine că unii ofertanţi au venit cu preţuri mult mai mici decât preţurile şi aşa reduse estimate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi, astfel, au fost în măsură să ia cele mai mari punctaje la criteriul preţ. Totodată, FER a semnalat existenţa unor greşeli de calcul care au calificat eronat doi dintre câştigători.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Alte critici au ca obiect tolerarea preţurilor suspecte de dumping, eliminarea abuzivă a aproape tuturor ofertelor, pe motive tehnice minore; nerespectarea calendarului asumat, dar şi netransparenţa cu privire la numele şi calificările evaluatorilor.
În acest context, FER apreciază că această licitaţie de manuale a fost organizată defectuos din punct de vedere managerial şi s-a dovedit prin sutele de clarificări şi contestaţii o "adevărată catastrofă administrativă", drept pentru solicită demisia directorului CNEE şi a ministrului Educaţiei.
Nouă proiecte de manuale şcolare pentru clasele I şi a II-a au fost selectate de Ministerul Educaţiei, după evaluarea ofertelor depuse de 21 participanţi, în urma căreia nu au fost alese proiecte pentru şapte discipline, între care Limbă modernă şi Religie.
La licitaţia pentru noile manuale, care vor fi disponibile şi în variantă digitală, au participat 21 de ofertanţi, individual sau în asociere. Cele mai multe oferte s-au înregistrat la Matematică şi explorarea mediului clasa I (13 oferte), urmată de Comunicare în limba română clasa I (12).
Iată lista celor nouă proiecte câştigătoare, dată publicităţii, luni, de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN):
1. Comunicare în limba română clasa I: SC CD Press SRL (oferta 1), SC CD Press SRL (oferta 2) şi asocierea Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO România SA
2. Comunicare în limba maternă maghiară clasa I: Editura Corvin Deva
3. Comunicare în limba română clasa a II-a: SC CD Press SRL
4. Matematică şi explorarea mediului clasa I: SC CD Press SRL, Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO România SA
5. Matematică şi explorarea mediului clasa a II-a: SC CD Press SRL
6. Limba modernă clasa I - limba engleză: SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL
Potrivit MEN, nu au fost selectate oferte la următoarele discipline: Comunicare în limba română pentru minorităţi clasa I, Comunicare în limba română pentru minorităţi clasa a II-a, Comunicare în limba maternă maghiară clasa a II-a, Limba modernă clasa I (limba germană), Limba modernă clasa a II-a (limba engleză, limba franceză, limba spaniolă, limba germană, limba italiană), Religie clasa I şi Religie clasa a II-a.
La licitaţie nu au fost depuse oferte pentru 12 loturi, dintre care şase pentru comunicare în limbile materne ale minorităţilor pentru clasa I şi tot atâtea pentru comunicare în limbile materne ale minorităţilor pentru clasa a II-a.
MEN informează că va organiza o nouă procedură de achiziţii pentru loturile pentru care nu s-au depus oferte şi pentru loturile pentru care nu există încă oferte câştigătoare.
Din momentul comunicării rezultatelor, participanţii pot depune contestaţii, timp de 10 zile. Acordurile-cadru cu ofertanţii selectaţi urmează să fie semnate după 11 zile de la comunicarea rezultatelor procedurii. Contractarea se va realiza după ce se vor centraliza comenzile de manuale făcute de unităţile de învăţământ.
Manualele câştigătoare vor fi încărcate pe platforma www.manuale.edu.ro la 10 zile de la comunicarea rezultatelor procedurii.
Cadrele didactice vor putea accesa platforma şi vor selecta acele manualele pe care doresc să le utilizeze în fiecare şcoală, iar comenzile vor fi realizate online de către unităţile de învăţământ pentru noile manuale, începând cu data de 15 august.
Manualele noi vor ajunge în şcoli până la 15 septembrie 2014, mai anunţă MEN.
Ministerul mai precizează că noile manuale (în format clasic şi în format digital) înlocuiesc manualele existente până la această dată, aprobate prin Ordinul de Ministru nr. 3885/2004, România fiind printre primele ţări europene care implementează manualele digitale, care vor fi disponibile şi online.
Procesul de achiziţie a manualelor şcolare noi pentru clasele I şi a II-a, destinate anului şcolar 2014 - 2015, a fost lansată la 8 martie de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).
Federaţia Editorilor din România şi SC Grand Media Print SRL au depus, în 30 aprilie, contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), care vizau documentaţia privind procedura de atribuire a manualelor realizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare din cadrul ministerului.
Contestaţiile au fost respinse, decizia CNSC fiind contestată de Federaţia Editorilor din România şi SC Grand Media Print SRL la Curtea de Apel Bucureşti.
În 2 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv, ca nefondate, plângerile împotriva deciziei CNSC privind documentaţia de atribuire a manualelor.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe