- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie nu participă la greva generală
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) nu participă la greva generală din 5 octombrie, considerând că Legea salarizării unitare a bugetarilor a fost aşteptată de zece ani de funcţionarii publici, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele federaţiei, Valer Suciu.
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie nu participă la greva generală (Imagine: Mediafax Foto/Luiza Puiu)
"FNSA nu participă la acţiunile de protest organizate de către celelalte federaţii bugetare, cel puţin dintr-un singur motiv. Considerăm că suntem singura federaţie care ne dorim, cu adevărat, Legea de salarizare unitară a bugetarilor pe care noi o solicităm de zece ani. Am transmis o listă cu amendamente şi propuneri la proiect şi aşteptăm să vedem care vor fi cuprinse în lege", a spus Valer Suciu.
Acesta a adăugat că membrii FNSA nu participă nici la pichetările care au loc marţi şi nici la greva generală din 5 octombrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Potrivit acestuia, cel mai important amendament al FNSA este cel care permite să se facă propuneri şi modificări la textul actului normativ al Legii salarizării unitare a bugetarilor timp de nouă luni de la apariţia legii.
FNSA are peste 46.000 de membri la nivel naţional, funcţionari publici şi personal contractual din primării, consilii judeţene şi alte instituţii publice.
Guvernul îşi angajează răspunderea, marţi, asupra proiectelor de lege privind educaţia naţională, salarizarea unitară a personalului bugetar şi reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, în trei şedinţe comune succesive ale celor două Camere ale Parlamentului.
Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.
Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului 2, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatoriu pentru Guvern.
Mai multe federaţii din educaţie, sănătate, administraţie publică şi poliţie, reunite în Alianţa bugetarilor, pichetează, marţi, de la ora 15.00, sediul Parlamentului, nemulţumite de prevederile legii salarizării unitare.
Aceştia cer ca Guvernul să renunţe la angajarea răspunderii pe legea unică a salarizării şi renegocierea actului normativ, precum şi stoparea disponibilizărilor din sectroul bugetar şi neacceptarea concediului de zece zile fără plată.
De asemenea, sindicaliştii au anunţat o grevă generală pentru 5 octombrie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.