- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.05.2018, 12:17)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Federaţia Părinţilor: Profesorul care a luat intenţionat pe capotă un elev nu ar trebui să revină la catedră
Preşedintele FNAP, Iulian Cristache, a declarat, pentru MEDIAFAX, că profesorul de religie care a luat, joi, intenţionat, un elev pe capota maşinii nu ar trebui să se întoarcă la catedră până la definitivarea procesului penal, fapt care nu este reglementat în actuala Lege a Educaţiei.
Urmărește
1381 afișări
Federaţia Părinţilor: Profesorul care a luat intenţionat pe capotă un elev nu ar trebui să revină la catedră
"Legislaţia nu îţi permite, în momentul de faţă, să îl suspenzi doar dacă are o decizie definitivă dată de o instanţă de judecată. Poate fi băgat în consiliul profesoral şi de disciplină la nivelul de unitate şcolară, poate fi sancţionat disciplinar, dar trebuie urmaţi nişte paşi. Nu poţi să îl suspenzi pentru un gest pe care el l-a făcut în afara unităţii şcolare, aşa spune legea. De aceea noi tot am insistat cu acel cod de etică prin care am solicitat ca profesorii să primească şi sancţiuni. (...) Dacă se constată că acolo este vorba despre o tentativă de omor, cu toate că nu cred că profesorul chiar avea intenţia asta, dar asta este încadrarea juridică, nu mai are ce să mai caute acel profesor la catedră", a explicat Iulian Cristache.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Acesta a explicat că un cadru didactic îşi păstrează acest statut şi în afara şcolii, precizând că acest gen de acţiuni nu mai pot face din profesorul respectiv o persoană credibilă în faţa elevilor.
"Un profesor este profesor şi în cadrul orelor de curs, la şcoală, dar şi în afară. Nu poţi să spui că nu poţi să sancţionezi un profesor pentru o activitate neconcordantă în afara şcolii. El nu mai poate fi moral în faţa copiilor, cu atât mai mult cu cât el este profesor de religie. El transmite nişte valori moral-creştine. Nu mai am cum să mai fii credibil în faţa elevilor, cu atât mai mult cu cât orele de regilie, în ultimul timp, sunt percepute greşit de către copii. Este dată o percepţie greşită atât din familie, cât şi de modul în care profesorul ştie să atragă aceşti copii şi să le predea", a adăugat preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.
Un şofer din Capitală, care este profesor de religie, a luat pe capota maşinii un tânăr de 17 ani de pe o trecere de pietoni. Ulterior, acesta a fost plasat de procurori sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, bărbatul neavând dreptul să mai conducă niciun tip de vehicul.
Dragoş Mihai Lazăr este urmărit penal pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi a liniştii publice.
Bărbatul a explicat că nu a intenţionat să îl rănească pe tânăr.
Procurorii au arătat că, din probele administrate, a reieşit faptul că, miercuri, 2 mai, în jurul orei 13:15, în timp ce se deplasa în Capitală, pe strada Principatele Unite din Sectorul 4, şoferul SUV-ului a oprit la o distanţă de aproximativ o jumătate de metru de trecerea de pietoni, după care a pornit de pe loc şi l-a împins pe carosabil pe tânăr, care era angajat regulamentar în traversare. A oprit apoi maşina pe trecerea de pietoni. În continuare, bărbatul a demarat din nou, deplasându-se către tânăr, pe care l-a acroşat pe o distanţă de aproximativ 8 metri, în intersecţie.
"Persoana vătămată a fost nevoită să se sprijine cu ambele mâni de capota-motor şi să atingă carosabilul cu picioarele pentru a-şi păstra echilibrul", transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, într-un comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.
Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe