Federaţia Sindicatelor din Poştă a câştigat, după trei ani, un proces de 10 milioane lei cu ANAF

Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), care s-a întins pe durata a trei ani şi în care autoritatea fiscală solicita o plată suplimentară de 7,7 milioane lei ca impozit pe profit.

Urmărește
82 afișări
Imaginea articolului Federaţia Sindicatelor din Poştă a câştigat, după trei ani, un proces de 10 milioane lei cu ANAF

Federaţia Sindicatelor din Poştă a câştigat, după trei ani, un proces de 10 milioane lei cu ANAF (Imagine: Mediafax Foto)

Incluzând majorările de întârziere aferente, cuantumul total al debitului urca la aproape 10 milioane lei.

Litigiul a apărut după ce, în 2007, la Federaţie a avut loc o inspecţie fiscală parţială privind impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, în urma căreia ANAF a considerat că anumite cheltuieli nu pot fi considerate deductibile.

Federaţia, asistată de casa de avocatură Boştină şi Asociaţii, a contestat decizia de impunere privind obligaţiile suplimentare de plată stabilite de inspecţia fiscală în ceea ce priveşte impozitul pe profit, iar după un proces ce s-a întins pe o perioadă de aproape trei ani, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis acţiunea organizaţiei sindicale, anulând decizia de impunere emisă în 2007.

"Societatea noastră a reprezentat Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii acordând asistenţă atât în faza inspecţiei fiscale, ce s-a desfăşurat la Federaţie în cursul anului 2007, cât şi în faţa instanţelor de contencios administrativ şi fiscal. A fost un litigiu ce s-a derulat pe o perioadă lungă de timp (aproximativ 3 ani), iar pentru noi, tot acest interval, a însemnat un efort susţinut de o întreagă echipă de avocaţi specializaţi în domeniul fiscal", a declarat, contactată de MEDIAFAX, Roxana Arghiroiu, avocat partener şi coordonator al departamentului "Fiscal" din cadrul casei de avocatură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici