- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Federaţia Tesa: Ministrul Sănătăţii nu are un acord de principiu al sindicatelor privind comasarea
Federaţia Naţionala a Sindicatelor Tesa din Sănătate susţin că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu are un acord al sindicatelor privind desfiinţarea şi comasarea a 182 de unităţi sanitare şi îil acuză pe acesta de "dezinformare", se arată într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.
Federaţia Tesa susţine că declaraţia făcută de ministrul Cseke Attila în conferinţa de presă de marţi este neadevărată.
"Federaţia Tesa nu are niciun fel de acord în această privinţă cu Ministerul Sănătăţii. Federaţia Tesa s-a opus şi se opune în continuare acestui stil de reformă în care consultarea cu sindicatele este mimată iar deciziile se iau brutal fără a se face analize corecte", precizează sindicaliştii.
Ei afirmă că se opun ideii că reforma ministrului Sănătăţii se referă la descentralizare, întrucât, în realitate, în opinia lor, sunt comasate zeci de spitale din oraşe mici ca secţii externe ale unor spitale mai mari.
"Spitalele mici sunt deposedate în acest fel de personaliatea juridică şi de managementul local. Acest proces este cât se poate de clar unul de centralizare! Este vorba mai degrabă de un mod perfid de a da oamenii afară, în special din sectoarele Tesa, într-un mod iresponsabil, în primul rând din localităţi mai mici unde este în fapt mai multă nevoie de locuri de muncă şi de servicii sanitare", se mai arată în comunicat .
Sindicaliştii spun că urmăresc acest proces şi vor reacţiona punctual la fiecare abuz.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, că din cele 182 de spitale, 111 vor fi comasate, iar celelalte 71 vor fi transformate în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă, dar că aceste măsuri nu vor duce la disponibilizări în sistem.
"Reorganizarea spitalelor este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, determinat de funcţionalitatea sistemului şi de tratamentul corespunzător aplicat pacientului, şi mai puţin de problemele financiare, cu toate că şi acestea sunt importante", a declarat, într-o conferinţă de presă, Cseke Attila.
Comasarea sau reprofilarea celor 182 de unităţi sanitare este rezultatul unei evaluări pe care Ministerul Sănătăţii a realizat-o în colaborare cu direcţiile de sănătate publică şi autorităţile locale timp de mai multe luni de zile.
"Încă de la început doresc să subliniez că, în urma comasărilor şi a reprofilărilorde spitale nu va exista personal medical disponibilizat. În cazul comasărilor, unităţile sanitare devin secţii exterioare ale unităţilor nou înfiinţate, ca urmarenu va exista motivaţie pentru disponibilizare de personal. În cazul celor 71 de unităţi sanitare care vor fi reprofilate, cei 794 de medici şi 2.532 asistenţi medicali vor fi repartizaţi, după caz, în unităţile sanitare nou înfiinţate sau în cele din judeţul în care au domiciliul. Avem în acest sens un acord de principiu cu sindicatele din domeniu", a adăugat ministrul Cseke.
Zece unităţi sanitare (cinci în Dâmboviţa, două în Oradea, două în Bucureşti şi una în Argeş) sunt deja desfiinţate din punct de vedere juridic prin hotărârile de guvern aprobate anul trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: CCR decide renumărarea voturilor
-
BREAKING NEWS CCR a decis renumărarea tuturor voturilor din turul 1 al alegerilor prezidenţiale. Campania electorală se suspendă
-
Augustin Zegrean: Mă tem că vor să meargă spre anularea turului întâi al alegerilor prezidenţiale
-
„Este absolut imposibil...” – Toni Greblă despre renumărarea voturilor de la alegerile prezidenţiale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO