Feedback-ul este esenţial în procesul de învăţare. ”Profesorul trebuie să dea feedback copiilor şi feedback-ul te poate motiva să fii mai bun”

  • Laurenţiu, profesor la ICHB, îţi spune cât de important este feedback-ul mai ales acum, când profesorul se vede cu elevii doar pe zoom
  • Laurenţiu Dinu, profesor: Aloc mult timp dintr-o oră ca să mă conving că elevii au înţeles
  • Silviu Morcan, Consiliul Elevilor: Notele nu relevă cunoştinţele elevului
Urmărește
499 afișări
Imaginea articolului Feedback-ul este esenţial în procesul de învăţare. ”Profesorul trebuie să dea feedback copiilor şi feedback-ul te poate motiva să fii mai bun”

Feedback-ul este esenţial în procesul de învăţare. ”Profesorul trebuie să dea feedback copiilor şi feedback-ul te poate motiva să fii mai bun”

În ţările nordice, elevii sunt obişnuiţi să primească feedback de la profesori. Noi nu excelăm la acest capitol, ba din contră, punem accent pe note. Noroc că sunt şi şcoli private unde lucrurile stau altfel.

Dinu Laurenţiu este profesor la Colegiul Naţional de Informatică, din Capitală, şi îţi spune că el oferă feedback oră de oră nu doar elevului, ci şi părintelui.
Acesta trebuie să ştie cum se descurcă copilul şi ce trebuie să mai îmbunătăţescă.

Dinu Laurenţiu, profesor Colegiul Naţional de Informatică: Noi încercăm să facem întâlniri cu părinţii, în ideea în care părintele nu vrea doar un mesaj.Intrăm cu părinţii în live şi le expunem ceea ce vedem noi la copiii lor. Profesorul trebuie să dea feedback copiilor şi feedback-ul te poate motiva să fii mai bun. Acord mult timp pentru asta pentru că e foarte important să ştiu eu că ei au înţeles, poate peste 80% din clasă. Chiar dacă stai o oră în plus la lecţia respectivă, e un câştig pentru copil.

Silviu Morcan este secretar executiv în Consiliul Naţional al Elevilor şi îţi spune că şi în şcolile de stat lucrurile ar trebui să fie la fel.
Să nu se închidă ora până când profesorul nu a conversat cu elevii despre ora predată. Numai că, recunoaşte şi el, mai avem mult de lucrat până să ajungem acolo.

Silviu Morcan, secretar executiv Consiliul Naţional al Elevilor: Cultura feedback-ului nu a fost bine înrădăcinată în sistemul nostru de învăţământ. Notele chiar nu reflectă cu adevărat cunoştintele elevului. Noi în Consiliul Naţional al Elevilor chiar pregătim acum o metodologie de acordare a feedback-ului semestrial pentru că elevii au dreptul acesta, de a acorda feedback anonim profesorilor de la clasă şi înaintăm către minister nişte propuneri. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici