- Home
- Social
- (04.09.2020, 12:48)
- Andreea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fenomenul Cyberbullying ia amploare. Copiii resimt consecinţele hărţuirii în lumea virtuală la fel ca în viaţa reală
- Internetul are numeroase avantaje, însă există şi mulţi factori de risc pot conduce la consecinţe grave.
- Fenomenul cyberbullying este în creştere, iar pericolele se extind şi în offline.
- Telefonul Copilului a înregistrat în primele şase luni ale anului aproape 2.500 de cazuri de abuzuri raportate, cu 15,1% mai multe sesizări decât anul trecut.
- Mulţi tineri refuză să discute cu părinţii sau cu cineva specializat, de teamă, ruşine sau frica de a fi neînţeles.
- Psiholog: „Efectele hărţuirii online pot rămâne până la maturitate, iar comportametul victimei va fi unul controlat de frică.”
Urmărește
389 afișări
Mulţi dintre noi am trecut prin experienţa hărţuirii on-line şi ştim cât de neplăcut este. Odată cu avansarea tehnologiei, apar din ce în ce mai multe cazuri de cyberbullying. Mai exact, de intimidare, terorizare, brutalizare, hărţuire. Printre formele abuzurilor sesizate se regăsesc: mesaje denigratoare, intimidare prin răspândirea de zvonuri, informaţii false şi bârfe, şantaj privind utilizarea unor imagini cu victimele aflate în situaţii neadecvate sau distribuirea de pagini online cu conţinut neadecvat minorilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Psihologii pun accentul pe relaţia copil-părinte. Copiilor le este frică să ia atitudine şi, ca întâmplările nefericite să nu ramana captive, părinţii trebuie să intervină în faza incipientă. Însă, din nefericire, adulţii au tendinţa să intervină gălăgios, motiv pentru care copiii preferă să păstreze secretul.
„Aceste lucruri sunt cauzate din lipsa compasiunii şi promovării toleranţei şi a diversităţii din partea mediului academic. Cumva, la şcoală ar trebui să ne bazam şi pe abilităţile socio-emoţionale pe care le are elevul, nu doar pe capacitatea de a memora un comentariu la română sau de a rezolva o problemă la matematică”, este de părere Andreea Sabina Spătariu, lider Asociaţia Elevilor Constanţa.
„Agresiunea în zona virtuală are unele particularităţi, cum ar fi: insistenţa, se poate face foarte frecvent, subtilitatea şi forma de abuz, care poate fi în scris, prin filmuleţe, prin insinuări, prin diferite mesaje inregistrate pe care copiii le primesc. Copiii şicanaţi în lumea virtuală simt consecinţele bullying-ului la fel ca în viaţa reală. Se simt umiliţi, vulnerabili şi slabi”, spune Keren Rosner, psiholog.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe