- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Feroviarii şi MTI se gândesc la pensionarea unor angajaţi
Sindicaliştii CFR şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vor analiza posibilitatea pensionării angajaţilor care îndeplinesc condiţiile necesare în acest sens, dar şi impactul unor asemenea măsuri asupra desfăşurării activităţii.
Feroviarii şi MTI se gândesc la pensionarea unor angajaţi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
Sindicaliştii CFR şi reprezentanţii MTI se întâlnesc, marţi, pentru a discuta situaţia din domeniu şi măsurile din planul de restructurare, sindicaliştii nefiind de acord cu disponibilizarea a peste 12.000 de oameni.
Gheorghe Popa, preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial, a declarat, pentru MEDIAFAX, că o întâlnire în acest sens a avut loc şi luni cu directorii celor trei Regionale CFR - Călători, Infrastructură şi Marfă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
În timpul întâlnirii, cele duă părţi au luat în calcul posibilitatea angajării unor angajaţi care îndeplinesc condiţiile în acest sens, dar şi a altora care ar putea să iasă la pensie numai în urma unor cereri personale.
Gheorghe Popa a adăugat că sindicaliştii şi reprezentanţii MTI vor face analize asupra acestei posibilităţi, doarece sunt cazuri în care pensionarea ar duce la imposibilitatea desfăşurării activităţii. Popa a exemplificat cu situaţia în care, într-o unitate feroviară, toţi angajaţii ar îndeplini condiţiile de pensionare şi, implict, toţi ar trebui să fie pensionaţi, situaţie în care, însă, activitatea nu s-ar mai putea desfăşura.
În ultima săptămână din martie, sindicaliştii CFR anunţau că, în prima săptămână din aprilie, vor organiza proteste la care vor participa peste 10.000 de oameni, nemulţumiţi de disponibilizările anunţate în programul de restructurare a sectorului care vizează 12.000 de persoane.
Programul de restructurare a sistemului feroviar trimis sindicaliştilor din CFR, în 20 martie, de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prevede reducerea numărului de personal cu 12.139 pe întreg sistemul ( 5.949 la CFR Marfa şi filialele ei, 2.545 la CFR Călători şi filialele ei, 3.536 la CFR SA şi filialele ei, 109 la Societatea de Administrare Active Feroviare, Societatea Feroviară de Turism, Autoritatea Feroviară Română, Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară).
Reducerea de personal se va face prin desfiinţarea unor subunităţi şi restrângeri de activitate, a afirmat Popa. Acesta a exemplificat prin închiderea unor secţii de circulaţie neinteroperabile, diminuarea numărului de subunităţi (staţii de cale ferată, secţii, districte, regulatoare de circulaţie), reducerea numărului de tren-kilometru prin anularea de trenuri de toate rangurile cu 9.000.000 tren-kilometru, desfiinţarea centrelor de producţie de marfă, închiderea unor secţii de circulaţie din punctul de vedere al CFR Marfă, reducerea numărului de staţii tehnice şi de tiraj, închiderea în traficul de marfă a unor staţii de cale ferată, desfiinţarea unor revizii de vagoane, diminuarea posturilor din centralul societăţilor şi al sucursalelor 1-8.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.