Fiii primarului din Deta şi victimele altercaţiei, cercetaţi în dosare de contrabandă sau loviri

Cei trei bărbaţi ajunşi la spital după ce au fost implicaţi în altercaţia cu fiii primarului din Deta (Timiş) au fost cercetaţi penal de poliţişti pentru contrabandă, loviri şi alte violenţe, în timp ce fiii edilului au avut mai multe dosare penale pentru loviri şi alte violenţe şi distrugere.

Urmărește
278 afișări
Imaginea articolului Fiii primarului din Deta şi victimele altercaţiei, cercetaţi în dosare de contrabandă sau loviri

Fiii primarului din Deta şi victimele altercaţiei, cercetaţi în dosare de contrabandă sau loviri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit poliţiştilor, unul dintre bărbaţii ajunşi la spital în urma conflictului de la Deta, Alexandru Ştefan, zis "Sandi", are două dosare penale pentru contrabandă, unul care se află pe rolul Judecătoriei Deta, iar al doilea în cercetare la Poliţia de Frontieră Timiş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În ultimul caz, Alexandru Ştefan a fost prins, în noaptea de 16/17 mai 2011, de poliţiştii de frontieră, la zeci de metri de graniţa cu Serbia, în timp ce transporta 4.500 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Potrivit poliţiştilor, Alexandru Ştefan mai are un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe şi distrugere, precum şi mai multe sancţiuni contravenţionale, în urma unor scandaluri în localitatea Deta.

Un alt bărbat rănit în altercaţie, Petru Iung, are un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, în timp ce al treilea bărbat rănit, Gerbner Bogardo, are mai multe sancţiuni contravenţionale pentru scandaluri provocate în Deta.

La rândul lui, fiul cel mare al primarului, Bogdan Roman, a avut patru dosare penale pe numele său, trei pentru loviri şi alte violenţe şi distrugere, iar al patrulea pentru abuz de încredere, însă toate s-au încheiat cu împăcarea părţilor.

Potrivit poliţiştilor, anul trecut, Bogdan Roman a fost cercetat penal pentru abuz de încredere după ce a închiriat o maşină de la o firmă din Timişoara şi a refuzat să o ducă înapoi.

De asemenea, el a fost cercetat în 2008 într-un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, după ce a bătut un halterofil în faţa hotelului Continental din Timişoara.

Fiul cel mic al primarului, Călin Roman (membru PDL), are un singur dosar penal, aflat pe rolul instanţei, pentru loviri şi alte violenţe, după ce în decembrie 2010, într-un bar din localitatea Deta, a bătut un membru al PSD.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit poliţiştilor, şi fratele acestuia, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost transportaţi la spital. Doi dintre răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, starea lor fiind stabilă, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

În această cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi, iar Bogdan Roman este în continuare căutat, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus, duminică, preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta a cauzei în care sunt cercetaţi fiii primarului din Deta, Bogdan Daniel şi Călin Roman, precum şi Radu Gherghe, Daniel Vasile Bârzan şi Valentin Pavel Strâmtu, se arată într-un comunicat de luni al Parchetului instanţei supreme.

Cei cinci sunt acuzaţi de trei infracţiuni de loviri sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, respectiv "portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a unor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire".

Cauza este instrumentată de procurorii Secţiei Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş

Primarul din Deta, Petru Roman (PDL), a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că ambii săi copii au avut "probleme cu dosare penale", iar Bogdan Roman, fiul cel mare, era cunoscut ca fiind o fire mai violentă şi dacă vor fi găsiţi vinovaţi vor trebui să răspundă pentru faptele lor.

"Bogdan este mai violent, Călin mai liniştit, ambii au avut probleme cu dosare penale. Un astfel de eveniment îmi afectează şi mie imaginea, ca persoană, şi afectează şi imaginea partidului, deşi un om la 32 de ani răspunde pentru faptele sale. Îmi cer scuze faţă de cetăţenii acestui oraş, dar în acelaşi timp mă consider şi o victimă a acestui scandal. Pentru că nu era cazul să mi se întâmple acest lucru, când nici eu şi nici partidul nu suntem vinovaţi", a spus Roman.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat, luni, că a dispus o anchetă la Deta, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, mergând în Timiş.

Liviu Popa a spus că a venit în Timiş pentru a face o anchetă şi a stabili cum s-a desfăşurat activitatea poliţiştilor în cazul scandalului din Deta, precizând că şi-a întrerupt concediul pentru acest lucru şi asigurând că va avea toată fermitatea în desfăşurarea anchetei.

Conform martorilor, la faţa locului, în momentul conflictului, se aflau mai mulţi poliţişti, care însă nu au intervenit şi i-au lăsat pe agresori să plece. Martorii mai spun că fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, avea o sabie, iar fratele său, Călin, un cuţit şi că cei doi fac parte dintr-o grupare care provoacă scandaluri în oraş.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, declara că, în momentul izbucnirii scandalului, o patrulă a Poliţiei Deta se afla la 50 de metri de locul incidentului şi a intervenit imediat, însă grupul agresorilor, care era format din patru persoane, a fugit. Mezdrea preciza că la Deta s-a deplasat o comisie de control a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş care va stabili dacă poliţiştii au intervenit sau nu pentru aplanarea conflictului izbucnit pe terasa din centrul oraşului.

Poliţia Română preciza, duminică, într-un comunicat de presă, că în momentul producerii conflictului din Deta, soldat cu înjunghierea a trei persoane, nu se aflau poliţişti, aceştia erau angrenaţi într-o acţiune în zonă, ei intervenind ulterior pentru aplanarea scandalului şi căutarea suspecţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici