Finalul sesiunii din august a examenului de Bacalaureat: Prezenţă de 89,2%

  • Ministerul Educaţiei anunţă, miercuri, că probele scrise pentru examenul naţional de Bacalaurea au luat sfârşit.
  • Candidaţii vor afla rezultatele luni, 26 august.
Urmărește
99 afișări
Imaginea articolului Finalul sesiunii din august a examenului de Bacalaureat: Prezenţă de 89,2%

Finalul sesiunii din august a examenului de Bacalaureat: Prezenţă de 89,2%

Probele scrise pentru examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea august 2024, s-au încheiat joi, cu proba de Limbă şi Literatură Maternă, informează Ministerul Educaţiei.

La examen s-au prezentat 652 de candidaţi, cu o rată de prezenţă de 89,2%, dintre cei 731 înscrişi. Nu a existat nicio eliminare.

81 de candidaţi au fost declaraţi absenţi.

Rezultatele vor fi afişate luni, 26 august, până la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât şi în mediul online.

Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv utilizând mijloacele electronice.

În cazul unei contestaţii, candidaţii trebuie să completeze, să semneze şi să depună sau să transmită prin mijloace electronice inclusiv o declaraţie-tip în care se va menţiona că au luat la cunoştinţă că nota acordată, ca urmare a soluţionării contestaţiei, poate modifica, în funcţie de caz, nota primită iniţial, fie prin creştere, fie prin descreştere.

Pentru a fi considerat promovat, candidatul la examenul de Bacalaureat trebuie să fi susţinut toate probele de evaluare a competenţelor, probele scrise şi au primit cel puţin nota 5 la fiecare. Totuşi, media probelor trebuie să fie egală sau mai mare cu 6.

Afişarea rezultatelor finale va avea loc vineri, 30 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici