Potrivit primarului comunei Călugăreni, Marin Voinea, s-au încheiat operaţiunile de scoatere a TIR-ului, iar acţiunea de consolidare a acoperişului s-a dovedit eficientă, deoarece „acoperişul a rămas intact, aşa cum era şi cu TIR-ul sub el”.
„Oricum clădirea este afectată în zona unde a lovit TIR-ul, dar acoperişul nu s-a prăbuşit şi asta e bine, deoarece căderea lui angrena prăbuşirea şi a altor părţi din clădire. Acum se încearcă translatarea TIR-ului peste şanţul dintre locul unde se află acum şi şosea, pentru ca acesta să fie adus în sfârşit pe carosabil. Cert e că acţiunea de consolidare a acoperişului cu o schelă de lemn a avut succes, acoperişul a rămas intact, aşa cum era şi cu TIR-ul sub el, iar de căzut au căzut câteva porţiuni de zid interior, porţiuni minore”, a declarat Marin Voinea, primarul localităţii giurgiuvene Călugăreni.
La ora transmiterii acestei ştiri, traficul pe DN 5 Bucureşti – Giurgiu se desfăşoară pe un singur sens, în zona muzeului din Călugăreni, sub supravegherea poliţiştilor rutieri gurgiuveni, iar lucrătorii de pe macara împreună cu drumarii încearcă aducerea pe carosabil a autovehiculului de mare tonaj, de 37 de tone, încărcat cu carne.
Circulaţia pe DN 5 Bucureşti – Giurgiu, în dreptul localităţii Călugăreni, unde un TIR a intrat într-un muzeu, se desfăşoară alternativ, marţi seară, pe o singură bandă, pentru ca macaraua de 200 de tone sosită la faţa locului să poată scoate autovehiculul de mare tonaj dintre zidurile clădirii.
Potrivit primarului comunei Călugăreni, Marin Voinea, înaintea începerii acţiunii de scoatere a TIR-ului dintre zidurile clădirii a fost consolidat acoperişul.
În noaptea de luni spre marţi, un TIR a derapat şi a intrat în clădirea muzeului din localitatea giurguveană Călugăreni, reabilitată şi recepţionată în urmă cu trei zile, după ce şoferul nu a mai putut controla maşina de tonaj greu din cauza unei porţiuni de gheaţă de pe DN 5 Bucureşti – Giurgiu.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei din Călugăreni, TIR-ul a intrat direct în zidul instituţiei muzeale, clădire reabilitată şi recepţionată în urmă cu trei zile.
TIR-ul nu a putut fi ridicat, marţi, de utilajul sosit iniţial la faţa locului întrucât exista riscul prăbuşirii acoperişului clădirii, autorităţile locale luând măsura consolidării construcţiei şi aducerii unei macarale de 200 de tone.