- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.10.2015, 16:37)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Firma care a făcut antifonarea în Colectiv: Patronii au refuzat să cumpere material ignifug
Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în Clubul Colectiv spune că patronii localului au refuzat să cumpere material ignifug pentru că era ”prea scump”, el susţinând că o astfel de lucrare se face în mod normal ”pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect”, care însă nu a existat.
Urmărește
5830 afișări
Firma care a făcut antifonarea în Colectiv: Patronii au refuzat să cumpere material ignifug
”Materialul (n.r. - pentru antifonare) este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este în toate studiourile posibile din România, numai că e plan, că a fost mai ieftin. Fâşia nu e cofrajul ăla de ou, e un material plan, pur şi simplu”, a declarat, sâmbătă, pentru Digi24, reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în clubul Colectiv.
El a precizat că tot tavanul a fost acoperit cu acel tip de material, care este rezistent doar la căldură, nu şi la foc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
”Ulterior, au pus ei, nu ştiu de unde, pe stâlpi (n.r. -acelaşi material ca pe tavan). Am văzut nişte piramidal. Este ignifugat grad F, adică poate să stea la căldură - motoare, calorifere -, nu să îi dai foc. Şi cui îi dai varianta RF, aia ignifugată, este prea scumpă”, a mai spus el, precizând că materialul ignifug este mai scump cam cu 35%.
De asemenea, el a precizat că antifonarea unei încăperi se face în baza unui proiect întocmit de pompieri, de un arhitect.
”Normal se face pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect, dar nu au fost cerinţe în momentul în care s-a pus materialul. Deci acolo putea să vină orice firmă de construcţii să pună polistiren, care şi ăla e mai nenorocit”, a spus reprezentantul firmei.
Întrebat dacă reprezentanţii clubului nu au cerut sau nu au vrut să folosească un material mai scump, acesta a răspuns afirmativ.
”În spaţii publice noi propunem spre exemplu pluta expandată care se aprinde în 30 de minute sau nu arde. Pe vremea respectivă erau doi proprietari, acum nu ştiu care cum mai sunt!”, a precizat bărbatul, care a adăugat că patronii clubului i-au spus că ”au ales preţul”, potrivit Digi24.
El a mai spus că după lucrările de antifonare a fost realizat un tavan din lemn. ”Celebrul gard pe tavan. Şi acolo tot vorba de preţ a fost. Ăla e lemn de brad, cel mai ieftin, şi vopsit cu lavabilă. Am înţeles că acum o lună şi jumătate, două, au dat jos tot tavanul acela de lemn şi au spălat buretele de sus că era plin de fum. Nu am văzut până acum să speli buretele de pe tavan. Şi cu ce se spală? Dar nu se spală! Sper că nu l-au spălat cu solvent sau ceva că...”, a adăugat bărbatul.
Clubul avea autorizaţie de funcţionare de la Primăria Sectorului 4 din 14 ianuarie 2015, potrivit reprezentanţilor primăriei. Ultimul control făcut de Poliţia Locală la club a avut loc pe 21 octombrie, ocazie cu care agenţii au întocmit un proces-verbal pentru lipsă calificare personal.
Clubul Colectiv se află în subsolul fostei fabrici Pionierul, o clădire de patru etaje, de pe strada Tăbăcarilor, nr. 7.
Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitală, a anunţat, sâmbătă dimineaţă, secretarul de stat Raed Arafat.
Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.
Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete antifonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.
Potrivit celor aflaţi la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250-300 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la declanşarea incendiului.
Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator. Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta "ieşind în valuri" pe uşa de la intrare.
Potrivit unui comunicat de presă, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, sâmbătă, preluarea dosarului de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului instanţei supreme de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.
Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, sâmbătă, în faţa clubului Colectiv, că ancheta în acest caz este pentru omor calificat.
”Pot fi pelevate probe, specialiştii criminalişti sunt pregătiţi şi ştiu să ridice probe şi în astfel de situaţii. (...) Vorbim despre o începere de urmărire penală cu privire la faptă. În momentul în care se va putea dispune efectuarea în continuare a urmăririi penale cu privire la o persoană se vor stabili toate elementele, inclusiv poziţia subiectivă a acelor persoane cu privire la care se va dispune efectuarea în continuare a urmăririi penale şi se va stabili forma de vinovăţie. Nu vreau să spun de pe acum că va fi cineva acuzat de omor calificat sau ucidere din culpă”, a mai spus Niţu.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: "Nimeni în cluburi!", acţiune pe Facebook din respect pentru victimele tragediei din Colectiv
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe