Firma care deţine autocisterna cu gaz lichefiat, răsturnată pe DN7, amendată

Firma care deţine autocisterna cu gaz lichefiat care s-a răsturnat, duminică seară, pe DN 7 din judeţul Arad, a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000 de lei, după ce s-a constat că nu deţine autorizaţia de mediu pentru astfel de transporturi.

Urmărește
206 afișări
Imaginea articolului Firma care deţine autocisterna cu gaz lichefiat, răsturnată pe DN7, amendată

Sursă imagine: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad

„În data de 04.08.2024 pe raza comunei Conop- jud.Arad a avut loc un accident rutier care a constat prin răsturnarea în afara părţii carosabile a unei cisterne încărcate de 25 tone gaz Styrene Monomer stabilizat. În urma controlului efectuat în locaţia accidentului şi a verificării documentelor puse la dispoziţie de către administratorul societăţii transportatoare , s-au constatat următoarele: contaminarea solului pe o suprafaţă de 100 mp din cauza deversării încărcăturii, iar agentul economic care efectua transportul substanţei periculoase nu deţinea Autorizaţie de Mediu conform legislaţiei specifice”, anunţă Comisariatul Arad al Gărzii de Mediu.

Firma a fost sancţionată cu o amendă în valoare de 60.000 lei.

„S-au dispus următoarele măsuri. Interzicerea desfăşurării activităţii de transport rutier pentru transportul de substanţe, mărfuri şi deşeuri periculoase până la obţinerea Autorizaţiei de Mediu. Executare lucrări de decontaminare – curăţare, remediere si/sau reconstrucţie ecologică a zonelor in care solul a fost afectat de scurgerile de Styrene”, potrivit sursei citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici