Firmele controlate de Remus Rădoi, contracte bănoase cu statul: Ne facem datoria mai bine decât Poliţia

Firmele controlate de Remus Rădoi, cel care a fost chemat să ajute Poliţia în cazul crimelor din Caracal, derulează contracte bănoase cu instituţiile statului. Acesta spune că toate contractele sunt „perfect legale”, obţinute prin licitaţie şi că „ne facem datoria mai bine decât Poliţia”.

Urmărește
3311 afișări
Imaginea articolului Firmele controlate de Remus Rădoi, contracte bănoase cu statul: Ne facem datoria mai bine decât Poliţia

Firmele controlate de Remus Rădoi, contracte bănoase cu statul: Ne facem datoria mai bine decât Poliţia

Firmele controlate de omul de afaceri Remus Rădoi din Caracal, Safety Security şi Spartan Pază şi Protecţie, au numeroase afaceri cu instituţiile statului.

În Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, cele două firme figurează cu mai multe contracte încheiate cu diverse instituţii, în valoare de peste 3 milioane de lei.

Astfel, în anul 2018, firma Spartan Security a încheiat contracte de pază şi protecţie la staţiile CFR Slatina, Piteşti, Drobeta Turnu Severin şi SRLU Craiova, în valoare de 735.139 de lei.

Tot anul trecut, firma Safety Security a încheiat două contracte mari: unul de pază umană şi monitorizare, cu Direcţia pentru Protecţia Copilului Caracal, în valoare de 368.313 de lei, şi unul pentru paza Depoului Ploieşti, în valoare de 768.000 de lei.

În anul 2019, aceeaşi firmă a câştigat licitaţia organizată de Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA, în valoare de 481.873 de lei. De asemenea, Safety Security mai are în derulare un contract de pază a Cantinei Sociale din Caracal, evaluat de 126.144 de lei, şi unul cu Administraţia Pieţelor din acelaşi oraş, în valoare de 61.320 de lei.

Tot în cursul acestui an, firma a încheiat cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt un contract în valoare de 21.384 lei, în timp ce cu Primăria Caracal a semnat un contract de 460.082 de lei.

Omul de afaceri Remus Rădoi a declarat, pentru MEDIAFAX, că toate contractele au fost încheiate legal şi că cei peste 1.800 de angajaţi ai celor două firme îşi fac datoria „mai bine decât Poliţia”.

„Participăm la toate licitaţiile publice de pe SEAP, actualmente SICAP, la toate, absolut la toate participăm, licitaţiile sunt electronice, pe care le câştigăm, le câştigăm, pe care nu, nu. Ce pot să vă spun mai mult? Nu avem nicio licitaţie câştigată altfel decât după premisa preţului cel mai mic ofertat şi nu avem nicio licitaţie prin atribuire directă, doar electronic. (…) Perfect legal, suntem pe piaţă de 16 ani, muncim de n-avem timp pentru noi măcar şi suntem performanţi şi ne facem datoria uneori mai bine decât Poliţia sau decât oricare alte organe ale statului care merg acolo pentru bani. Noi ne facem treaba”, a spus Remus Rădoi.

El susţine că nu este şi nu a fost acţionar la niciuna dintre cele două firme, la care însă ocupă posturi de conducere. „Lucrez şi eu la ele, nu sunt ale mele, există un proprietar legal în acte acolo. Mi-am pus şi eu amprenta cât am putut. (…) Am un post în conducere, mă ocup, merg, caut contracte, mă zbat”, a mai spus omul de afaceri pentru MEDIAFAX.

Remus Rădoi a fost solicitat, după apelurile la 112 ale Alexandrei, care şi-a anunţat răpirea, să ajute Poliţia cu informaţii despre o maşină. Cererea a fost făcută de adjunctul IPJ Olt de la acea vreme, Nicolae Alexe.

Cazul Alexandra a scos la iveală faptul că ajutorul oferit de Remus Rădoi nu a fost o excepţie şi că au mai fost şi alte dosare.

El i-ar fi reproşat chiar şefului adjunct de la IPJ Olt că a fost prea blând cu rivalul său, Nicuşor Oacă, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

Taguri:
firme,
remus rădoi,
stat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici