Florida se pregăteşte pentru uraganul major Milton, la câteva zile după ce a fost măturată de Helene

Florida s-a pregătit duminică pentru cea mai mare evacuare din 2017, în timp ce uraganul Milton s-a intensificat în Golful Mexic în drumul său spre coasta de vest a statului american, venind după devastatorul uragan Helene.

Urmărește
117 afișări
Imaginea articolului Florida se pregăteşte pentru uraganul major Milton, la câteva zile după ce a fost măturată de Helene

Florida se pregăteşte pentru uraganul major Milton, la câteva zile după ce a fost măturată de Helene

Milton, care s-a consolidat duminică de la statutul de furtună tropicală la cel de uragan, ar urma să atingă ţărmul miercuri ca uragan major, lovind probabil în apropierea zonei foarte populate Tampa Bay, a anunţat Centrul naţional american pentru uragane, citat de Reuters.

Era de aşteptat ca noul uragan să afecteze zonele deja grav afectate de Helene, care a atins ţărmul mai la nord pe 26 septembrie.

Kevin Guthrie, directorul diviziei de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Florida, a îndemnat oamenii să se pregătească pentru „cea mai mare evacuare pe care am văzut-o cel mai probabil de la uraganul Irma din 2017”.

„Vă încurajez foarte mult să evacuaţi”, le-a spus Guthrie floridienilor într-o conferinţă de presă.

Milton se afla la aproximativ 780 de mile (1.255 km) vest-sud-vest de Tampa duminică la ora 19.00 EDT (00.00 GMT luni), având vânturi maxime susţinute de 140 km şi deplasându-se spre est, spre Florida, cu 11 km/h, a declarat Centrul Naţional pentru Uragane.

O alertă de uragan a fost în vigoare pentru coasta de nord a Peninsulei Yucatan din Mexic.

Viteza vântului a făcut ca uraganul să fie de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson cu cinci trepte, deşi era probabil să fie îmbunătăţit. Agenţia privată de prognoză AccuWeather se aştepta ca aceasta să fie de categoria 4 din 5 pe propria scară, fiind capabilă de inundaţii catastrofale pe scară largă.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a avertizat cu privire la o posibilă creştere a valului de furtună şi la mai multe pene de curent provocate de Milton în comparaţie cu Helene, şi a declarat că distrugerile provocate de Helene ar putea fi agravate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
florida,
uragan,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici