Video Florin Busuioc, adus cu elicopterul SMURD, la Bucureşti/ Cum evaluează Ministerul Sănătăţii intervenţia de la Spitalul Craiova: Corectă şi la timp

Actorul Florin Busuioc a fost transportat, de la spitalul din Craiova, la Bucureşti, cu un elicopter SMURD care a aterizat la Detaşamentul de Pompieri Morarilor.

Urmărește
37849 afișări

Elicopterul SMURD cu care a fost adus actorul Florin Busuioc de la Spitalul din Craiova a ajuns în Capitală, la Detasamentul de Pompieri Morarilor, de unde acesta a fost transportat la Institutul pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu", situat în imediata apropiere a Spitalului Fundeni.

Actorul Florin Busuioc a suferit, marţi seară, un infarct miocardic după un spectacol la Craiova, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă din oraş pentru o intervenţie chirurgicală.

"Da (a suferit un infarct-n,.r.), a intervenit SMURD-ul. A fost resuscitat, iar acum este îngrijit la spital. Momentan e la Spitalul Judeţean de urgenţă din Craiova", a declarat imediat după dramaticul eveniment, pentru MEDIAFAX, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Actorul Florin Busuioc a făcut infarct imediat după spectacolul pe care-l avea la Craiova, la faţa locului fiind chemat un echipaj SMURD care l-a resuscitat minute bune, după care l-a transportat la spitalul din oraş.

Potrivit unor surse medicale, şeful Secţiei de Cardiologie şi-a închis telefonul, fiind chemat de acasă un medic tânăr, Paul Traşcă, ce, la ora transmiterii ştirii, urmează să intre în sala de operaţie pentru a-i pune stenturi actorului. Sursele medicale mai spun că starea lui nu permitea transportul la Bucureşti.

"Confirm faptul că Florin Busuioc a suferit un infarct. Nu ştiu exact în ce stare mai e, dar ştiu că a fost resuscitat şi că starea lui nu e una bună. Voi reveni cu detalii ulterior", potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Cristina Geormaneanu.

Florin Busuioc are 56 de ani.

MS: La Spitalul Craiova s-a intervenit corect şi la timp 

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, că specialiştii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova au intervenit „corect şi la timp” în cazul lui Florin Busuioc, iar starea actorului este stabilă, fiind sub supraveghere la ATI. 

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că după aproximativ 3 ore din momentul în care Florin Busuioc a fost preluat de echipele SMURD şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, medicii specialişti „au aplicat corect procedurile medicale care se impun în astfel de situaţii, inclusiv montarea unui stent”, în prezent starea actorului fiind stabilă, sub supravegherea medicilor de la ATI.

„Operaţia a fost realizată în cadrul Clinicii de cardiologie intervenţională din cadrul SCJU Craiova, de către o echipă condusă de dr. Paul Traşcă, medic primar cu competenţă în cardiologie intervenţională şi asistat de dr. Eugen Ţiereanu, medic rezient anul 5 şi dr. Emilia Goanţă, medic specialist cu competenţă europeană în electrofiziologie. Deoarece în acest moment SCJU Craiova nu are numărul de medici necesari pentru organizarea unor gărzi în specialitatea cardiologie intervenţională, unitatea sanitară organizează gărzi la domiciliu pentru această specialitate, astfel încât să asigure intervenţia în cazuri de urgenţă”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Potrivit documentului citat, garda la domiciliu este o soluţie practicată în mai multe spitale din Europa care se confruntă cu lipsa de personal, iar la Craiova, deşi s-ar fi scos posturi la concurs, nu au venit medici specialişti.

“Procedurile aplicate în acest caz au fost corecte. Pacientul a avut parte de cele mai bune îngrijiri. Însă, avem nevoie de medici specialişti în Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară. Am convingerea că majorările salariale acordate de Guvern anul acesta, achiziţiile de aparatură de înaltă performanţă şi proiectele noilor spitale vor determina medicii să rămână în ţară, unde avem mare nevoie de personal”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Doctorul Octavian Istratoaie, şeful secţiei de Cardiologie de la Craiova, nu a răspuns la telefon seara trecută atunci când a fost căutat pentru a interveni de urgenţă în cazul infarctului miocardic făcut de Florin Busuioc. Ulterior, au fost cheaţi de acasă doi medici tineri, Paul Traşcă şi doctorul rezident Eugen Ţieranu. Cei doi au reuşit să-l salveze după ce i-au instalat un stent.

Faptul că doctorul Octavian Istratoaie avea telefonul închis a fost confimat chiar de către Paul Traşcă, unul dintre medicii care au intrat în sala de operaţie.

Surse medicale spun că situaţia e mai gravă la spitalul din Craiova şi asta pentru că, din cauza unor oameni vechi din sistem, nu îşi asumă nimeni responsabilitatea dezvoltării secţiei şi acoperirii intervenţiilor de o asemenea amploare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici