Florin Iordache vrea modificarea Regulamentului Camerei, după blocada Opoziţiei la Statutul magistraţilor/ Iordache, despre propunerea sa: După ce a fost ieri, ce facem la buget?

Deputaţii Florin Iordache şi Tudor Ciuhodaru (PSD) şi Marian Cucşa (ALDE), au depus un proiect de modificare a Regulamentului Camerei, după blocada organizată miercuri de Opoziţie la Statutul magistraţilor, prin care reglementează strict modalitatea de dezbatere şi vot în plen.

Urmărește
3389 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache vrea modificarea Regulamentului Camerei, după blocada Opoziţiei la Statutul magistraţilor/ Iordache, despre propunerea sa: După ce a fost ieri, ce facem la buget?

Florin Iordache vrea modificarea Regulamentului Camerei, după blocada Opoziţiei la Statutul magistraţilor

”În situaţia în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol cuprinse în raportul comisiei. Amendamentele respinse de comisie se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie”, se menţionează în propunerea de modificare a Regulamentului iniţiată de Iordache, Ciuhodaru şi Cucşa.

Deputatul USR Cătălin Drulă a acuzat, joi, într-o postare pe Facebook, faptul că vicepreşedintele Camerei, deputatul PSD Florin Iordache şi PSD modifică Regulamentul pentru a „pune pumnul în gură” Opoziţiei.

„Ultima hoţie marca PSD, de astăzi: Iordache a depus modificare de Regulament pentru a se vota în bloc amendamentele în plen. Iar cele respinse, ale Opoziţiei, în general, să nu mai poată fi susţinute. Am descoperit grozăvia săpând în site-ul Camerei astăzi (joi, n.r.) pentru că au făcut totul pe repede înainte”, a scris Drulă.

El a arătat că proiectul de lege a fost depus miercuri la Biroul Permanent al Camerei.

„Imediat i-au dat număr de înregistrare şi număr de proiect de hotărâre a Camerei şi azi l-au şi băgat în şedinţa de Birou Permanent cu termen de depunere amendamente până luni (...) Art. 120 alin. (2) este tocmai cel care i-a încurcat ieri pe PSD-işti şi acum îl fac praf. Oamenii ăştia nu au niciun fel de respect faţă de democraţie! Pumnul în gură e tot ce ştiu!”, a arătat Drulă.

Plenul Camerei de dezbătut, miercuri, timp de peste 11 ore, propunerea de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul magistraţilor, votând articol cu articol şi amendament cu amendament.

Deputatul PSD Florin Iordache a admis, joi, că a depus un proiect de modificare a Regulamentului Camerei care reglementează mai strict votul în plen ca urmare a şedinţei de miercuri, care a durat peste 11 ore, şi în perspectiva dezbaterii bugetului de stat pe 2018.

„Aţi văzut ieri (la dezbaterea Statului magistraţilor, n.r.) că a existat la plen o dublă votare a amendamentelor. Prin propunerea pe care am făcut-o, atunci când amendamentele admise sunt acceptate, amendamentele respinse clar nu mai au numărul de voturi, deci nu mai are rost să mai votăm. Aceasta pleacă de la o raţiune foarte simplă: ce ne facem în cazul bugetului care are mii de amendamente şi zeci de mii de alineate? Ar trebui să dăm voturi o dată pe amendamente admise şi apoi vot pe amendamentele respinse”, a spus Iordache.

Întrebat dacă propunerea sa vine după experienţa de miercuri când s-a dezbătut şi votat amendament cu amendament Statutul magistraţilor, Iordache a răspuns: „Fără îndoială, da”.

„Problema este că amendamentele odată adoptate, de amendamentele respinse nu mai avem ce discuta. Dacă la un articol se adoptă un amendament, toate celelalte respinse, s-a finalizat”, a detaliat Iordache propunerea sa.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici