- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Flutur: România e la jumătatea perioadei de absorbţie a banilor europeni, ne trebuie proiecte clare
Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, sâmbătă, după întâlnirea primarilor PDL şi a preşedinţilor de Consilii Judeţene cu premierul Boc şi o parte a miniştrilor, că discuţiile au vizat proiectele de dezvoltare locală, România fiind la jumătatea perioadei de absorbţie a banilor europeni.
Flutur: România e la jumătatea perioadei de absorbţie a banilor europeni, ne trebuie proiecte clare (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)
Vicepreşedintele PDL a afirmat, la finalul reuniunii de la Drobeta Turnu Severin, că discuţiile, care au durat aproximativ şapte ore şi s-au desfăşurat cu uşile închise, s-au axat pe priorităţile administraţiei publice locale pentru 2011, pe descentralizare şi accelerarea procesului de absorbţie a fondurilor europene.
Flutur a arătat că "PDL este puternic implicat în administraţia locală", având aproape 1.000 de primari şi 14 preşedinţi de Consilii Judeţene.
Potrivit acestuia, la întâlnirea conducerii centrale a partidului cu primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene au fost discutate proiectele de dezvoltare locală, în condiţiile în care România are la diszpoiţie peste 30 de miliarde de euro, fonduri europene, care trebuie absorbite până în 2013. Flutur a arătat că România este "la jumătatea perioadei de absorbţie a fondurilor europene" şi că autorităţilor locale le-au fost cerute proiecte clare pentru infrastructură, în special pentru infrastructura de drumuri, "care nu arată prea bine".
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Un soldat rănit din Coreea de Nord a fost capturat de forțele ucrainene, afirmă Coreea de Sud
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
"Am cerut să prindem în aceste programe inclusiv oraşele mici, care sunt ocolite de proiecte de proiecte de finanţare", a afirmat Flutur.
El a mai spus că au fost luate în discuţie şi proiectele de apă-canal pentru că România are un grad de conectare la reţeaua de apă-canal "destul de scăzut", iar ministrul de resort a prezentat un program în acest sens.
Totodată, s-a discutat şi despre problema imobilelor de patrimoniu şi a terenurilor lăsate în paragină, care trebuie transferate către administraţiile locale pentru a li se da o utilitate.
Biroul Naţional Permanent Naţional al PDL s-a reunit, sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, la Paltul Cultural Teodor Costescu. La întrunire au paticipat liderul PDL, premierul Emil Boc, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Anca Boagiu, Daniel Funeriu, Roberta Anastase, precum şi primari PDL şi preşedinţi de consilii judeţene.
La începutul întâlnirii, Emil Boc s-a adresat autorităţilor locale, vorbindu-le despre descentralizarea administraţiei publice locale şi despre necesitatea atragerii de fonduri europene.
"PDL şi-a asumat cea mai dură reformă a statului, o reformă care presupune costuri politice, dar atât de necesară pentru România. La sfârşitul reformei vom avea un stat care să cheltuiscă atât cât trebuie, o reformă care presupune că vom avea un sistem eficient de pensii, o reformă a sistemului medical şi a administraţiei publice locale", a declarat Emil Boc.
Referindu-se la reformele care sunt în derulare, premierul a spus că acestea se fac prin intermediul administraţiei publice locale, cu costuri politice, arătând că administraţia locală este motorul economiei.
"Guvernul este nevoit să ia măsuri drastice, care presupun costuri politice, dar pe care PDL şi le-a asumat", a spus Boc.
Liderul PDL a mai arătat că la finalul acestor măsuri principalii câştigători politici vor fi PDL şi cei care sprijină acum Guvernul - UDMR, UNPR şi grupul minoriăţilor naţionale.
"Vreau să ştiţi că adevăraţii câştigători ai acestui proces de reformă a statului vor fi românii, care vor avea un stat cu care se vor putea mândri în UE şi, din punct de vedere politic, în 2012 principalii câştigători ai trecerii României prin criză şi a reuşitei de a duce România pe creştere economică concomitent cu reformarea acestui stat, câştigătorii politici vor fi cei care azi susţin Guvernul: PDL şi celelalte partide din arcul guvernamental: UDMR, UNPR şi grupul minorităţilor, cărora şi aici le mulţumesc, ca şi colegilor din PDL, pentru susţinerea politică într-un moment extrem de greu pe care îl traversăm în momentul de faţă", a spus premierul.
Potrivit acestuia, pentru anul 2011 "prognoza făcută cu partenerii europeni, Comisia Europeană, Banca Mondială şi FMI", arată o creştere economică de 1,5-2%, pe un deficit bugetar de 4,4%.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:55
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
astăzi, 07:45
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale