FOCUS: De Paşti în Bucovina - demonstraţii de încondeiat ouă, plimbări cu trăsura, concert de toacă

Cei care vor să petreacă sărbătorile de Paşti în Bucovina pot participa la demonstraţii de încondeiat ouă, la plimbări cu trăsura, la focuri de tabără sau la un concert de toacă şi se pot caza în pensiuni la tarife cuprinse între 780 de lei de persoană pentru patru nopţi şi 1.400 de lei.

Urmărește
9 afișări

Preţurile pentru pachetele turistice din perioada sărbătorilor pascale în Bucovina sunt cuprinse între 780 de lei de persoană la pensiune de trei stele până la 1.390 de lei la pensiune de patru stele, proprietarii oferind diverse modalităţi de petrecere a timpului.

Astfel, la o pensiune de trei stele din zona Frasin preţul pentru patru nopţi de cazare cu pensiune completă este de 780 de lei de persoană, fiind inclusă masa festivă de Paşti, dar şi un foc de tabără.

La o pensiune de patru stele din Gura Humorului, preţul pentru cinci nopţi cu demipensiune este de 320 de euro de persoană, iar pachetul conţine un prânz festiv în ziua de Paşti, demonstraţie de încondeiere de ouă, grătar, foc de tabără, plimbare cu caleaşca şi jumătate de oră de masaj de relaxare, în timp ce la o pensiune de patru stele din Suceviţa, pentru patru nopţi de cazare cu demipensiune pachetul turistic cuprinde gustare în noaptea de Paşti, după slujba de la mănăstire, masă festivă în prima zi de Paşti şi plimbare cu trăsura, preţul fiind de 300 de euro de persoană.

În schimb, la o pensiune de patru stele din Voroneţ, pentru patru nopţi cu demipensiune preţul este de 1.390 de lei de persoană, iar pachetul turistic include gustare după slujba de Înviere, prânz festiv în ziua de Paşti, grătar în aer liber, berbecuţ la proţap şi balmoş.

Proprietarii de pensiuni invită turiştii să participe şi la sfinţirea coşului pascal şi, conform obiceiului local, bucatele din coşul sfinţit se mănâncă în dimineaţa Paştelui, în mijlocul familiei.

În aceeaşi perioadă, turiştii vor putea lua parte la diverse activităţi în gospodării din zonele Mănăstirea Humorului, Voroneţ, Marginea, Suceviţa, Putna, Vatra Moldoviţei, Moldoviţa, Vama, Frasin, Sadova sau Ciocăneşti.

Totodată, în toate localităţile judeţului se vor desfăşura, în perioada 17 aprilie- 26 aprilie, manifestări în cadrul programului turistic "Paştele în Bucovina", în acest an fiind marcat, totodată, şi Paştele catolic, şi Paştele evreiesc.

Programul "Paştele în Bucovina" va începe în 17 aprilie, în Duminica Floriilor, cu deschiderea Târgului de Paşti şi a expoziţiei gastronomice cu produse de post "Gustă din Bucovina", în parcul din apropierea Palatului Administrativ din Suceava, în timp ce la Biserica din Arbore va fi organizat un concert de muzică pascală. În seara aceleiaşi zile, la Catedrala Catolică "Sf. Ioan Nepomuk" din Suceava va fi organizat un concert pascal al lui Grigore Leşe, urmat de un spectacol de muzică religioasă şi jocuri de lasere.

În Săptămâna Patimilor va începe proiectul "Drumul ouălor încondeiate" pe patru rute care cuprind zonele etnografice ale judeţului, iar în fiecare localitate vor putea fi vizitate ateliere de încondeiat ouă şi expoziţii cu vânzare, în timp ce în municipiul Suceava se vor putea face plimbări cu caleaşca din zona centrală şi până la Cetatea de Scaun.

Totodată, la Muzeul Bucovinei va fi vernisată, în 19 aprilie, expoziţia fotografică retrospectivă Alma Redlinger, care marchează paştele evreiesc.

În noaptea de Înviere, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă la Biserica "Sfânta Înviere" din municipiul Suceava, iar slujbe vor fi organizate în toate bisericile ortodoxe şi catolice din judeţ, inclusiv în biserica din Salina Cacica.

În prima zi de Paşti va fi organizat un concert de toacă în centrul municipiului Suceava, unde se va bate toaca pe tipuri diferite de lemn, iar la Mănăstirea Humorului se va desfăşura un concurs de ciocnit ouă.

În cea de-a doua zi de Paşti, la Gura Humorului se va desfăşura gala celor mai frumoase coşuri pascale, iar în Muzeul Satului Bucovinean din Suceava Ansamblul Artistic "Ciprian Porumbescu" va susţine un spectacol special.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici