- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.02.2024, 08:06)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOCUS: Războiul din Ucraina a provocat a patra cea mai mare criză de refugiaţi din istorie
Se împlinesc doi ani de război în Ucraina. Conflictul a provocat a patra cea mai mare criză de refugiaţi din istorie şi cea mai mare a secolului XXI. De asemenea, invazia ruşilor în Ucraina a provocat cea mai mare criză de refugiaţi din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.
Urmărește
442 afișări
FOCUS: Războiul din Ucraina a provocat a patra cea mai mare criză de refugiaţi din istorie
Războiul din Ucraina a izbucnit pe 24 februarie 2022 şi a provocat cea mai mare criză umanitară din Europa din ultimii 80 de ani. Potrivit statisticilor oficiale, milioane de ucraineni au plecat din ţară, refugiindu-se în ţările vecine şi în cele occidentale. ONU a stabilit că în primele zile de la declanşarea războiului, peste un milion de oameni, în special femei, copii şi bătrâni, au plecat din Ucraina prin ţările vecine, Republica Moldova, Polonia şi România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
-
Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert după ce vagoane încărcate cu benzină au deraiat
-
Benjamin Netanyahu îl demite pe ministrul Apărării, Yoav Gallant
-
Primele ciocniri între forţele armate ucrainene şi soldaţii nord-coreeni - confirmate de ministrul ucrainean al Apărării
Ulterior, numărul acestora a crescut foarte mult, ajungând la peste opt milioane de persoane în al doilea an de război Cei mai mulţi refugiaţi au rămas în Polonia, dar numeroase persoane şi familii se află şi în Germania, Marea Britanie, Spania, România, Olanda, Italia, Cehia şi Ungaria. Refugiaţii au ajuns şi pe alte continente, în ţări precum SUA, Canada, Japonia şi Australia.
Peste 10 milioane de ucraineni au fost nevoiţi să se mute în interiorul ţării. Ei s-au mutat în funcţe de evoluţia liniei frontului. Cei mai mulţi au ajuns în vestul Ucrainei unde sunt teritoriile cele mai îndepărtate de trupele ruseşti.
În ceea ce priveşte numărul total al victimelor provocate de război, acesta este greu de estimat. Experţii estimează că sunt zeci de mii de morţi în tabăra ucraineană, atât din rândul civililor, cât şi al militarilor. De altlel, din cauza pierderilor mari de pe front, ucrainenii vor să schimbe legea privind mobilizarea în armată. Un proiect este dezbătut în această perioadă de Parlamentul ucrainean.Autorităţile ucrainene vor să înăsprească legea privind moblilizarea în armată.
Dacă legea va fi adoptată, baza de recrutare se va mări, iar pedepsele pentru cei care nu se prezintă la armată vor fi majorate.Concret, noul proiect de lege stabileşte pedepse mai grele pentru cei care încalcă legea privind mobilizarea. Astfel, instanţele ar putea confisca bunuri şi impune restricţii de călătorie şi de conducere a unei maşini. Totodată, cetăţenii ar putea fi obligaţi să poarte cu ei actele de înregistrare militară, astfel încât poliţiştii să le poată verifica în orice moment. Proiectul de lege propune şi scăderea până la 25 de ani (de la 27 de ani) a vârstei de la care oamenii pot fi mobilizaţi. De asemenea, cetăţenii ar putea fi obligaţi să aibă un cont online pentru corespondenţa ci birourile de recrutare. Proiectul de lege mai înlătură dreptul unor categorii de funcţionari publici de a-şi amâna recrutarea şi permite persoanelor care au fost condamnate cu suspendare să meargă în armată.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe