Edilul a subliniat, în cadrul şedinţei Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor (AMR) din Romania, că, atunci când se distribuie finanţări la nivel local, ar trebui să se ţină cont de importanţa proiectului pentru care sunt alocaţi, nu doar de numărul populaţiei.
„Aş puncta un aspect care este comun municipiilor şi cu care ne-am confruntat şi noi la Bucureşti:. Este vorba despre pragul de îndatorare de 21 de milioane de euro pe an. Cred că ar trebui să stabilim criterii care să ne sprijine pe toţi să promovăm proiecte, iar cele mai importante criterii pentru a obţine aceste finanţări ar trebui să se refere la numărul populaţiei, dar şi la proiect, la importanţa acestuia pentru comunitate. De exemplu, s-ar putea ca, într-un municipiu, să existe un proiect foarte bun, aşteptat de cetăţeni, care să genereze dezvoltarea zonei, dar care să fie lăsat la urmă, pentru că nu se încadrează în aceste rigori impuse de Ministerul de Finanţe. Dacă mergem în continuare pe acest criteriu, pe acest pat al lui Procust, nu cred că avantajează comunităţile pe care le reprezentăm”, a spus Gabriela Firea.
Prezent la eveniment, primarul Sectorului 3 şi preşedintele AMR, Robert Negoiţă, a declarat că, în prezent, se lucrează la elaborarea unui Cod administrativ care să constituie un instrument legislativ pentru administraţiile publice locale.