Formulă matematică care îţi dezvăluie cum să-ţi începi bine ziua

Un om de ştiinţă britanic a creat ecuaţia care arată cum să te trezeşti bine.

Urmărește
1861 afișări
Imaginea articolului Formulă matematică care îţi dezvăluie cum să-ţi începi bine ziua

Formulă matematică care îţi dezvăluie cum să-ţi începi bine ziua

Secretul unei zile bune? Potrivit înţelepciunii populare, este una: să te dai jos din pat cu piciorul drept. De fapt, trezirea ar putea afecta restul celor 24 de ore.

Răspunsul la toate întrebările stă într-o ecuaţie matematică. Informaticianul britanic Anne-Marie Imafidon a venit cu o ecuaţie matematică deţine secretul de a ne trezi bine dispuşo, gata să începem chiar şi luni în cel mai bun mod.

Formula ţine cont de mai mulţi factori, care toţi împreună ar contribui la modul în care ne simţim când ne ridicăm din pat. Printre altele, numărul de ore petrecute dormind, timpul în care ne trezim, timpul pe care îl dedicăm micul dejun şi timpul petrecut în pregătirea zilei (de exemplu făcând mişcare sau meditând).

Formula matematică pentru o trezire bună. 37, cifra magică

Ecuaţia foloseşte următoarele variabile:

    S - minutele petrecute la duş.
    E - minutele petrecute la antrenament.
    B - minutele petrecute luând micul dejun.
    H - orele petrecute dormind.
    W - diferenţa (în ore) dintre ridicarea din pat şi ora 7:12.
    C - minutele petrecute pentru orice altă activitate de „pregătire”, împărţite la 2 (inclusiv cuvinte încrucişate, citirea ştirilor, meditarea).

Dr Imafidon şi echipa ei consideră că însumând toate aceste cifre, de la momentul în care mergem la culcare până la momentul în care începem ziua, dacă cifra este egală sau depăşeşte 37, avem şanse mari să ne trezim excelent. Deci, numărul magic (G) este 37.

Micul dejun e baza

Imafidon spune că micul dejun este cel mai important lucru pe care îl putem face pentru a ne asigura că ziua începe cu piciorul potrivit. „Este interesant să vedem cum diferiţi factori din rutina noastră de dimineaţă ne pot pregăti pentru restul zilei”, spune ea.

„Această formulă este o modalitate grozavă de a începe ziua. Nu toţi avem aceeaşi rutină, dar o combinaţie de elemente diferite ar trebui să fie cheia pentru a ne ridica cu piciorul bun, mai ales că atât de multe dintre recunoaştem că ne trezim regulat cu o dispoziţie proastă”.

Studiul, comandat de americanul Kellogg's, este însoţit de un sondaj conform căruia 3 din 10 persoane se ridică în mod regulat pe piciorul greşit. Şi, în medie, ne trezim cu o dispoziţie proastă de două ori pe săptămână. Acest lucru se poate datora faptului că jumătate dintre respondenţi spun că dorm prost noaptea.

Soluţiile redresării

4 din 10 oameni adaugă că nu ştiu cum să-şi schimbe ziua când se trezesc prost dispuşi. Şi în zile ca acestea, 1 din 4 recunoaşte că este obosit şi morocănos până la cel puţin 11:00.

Cu toate acestea, soluţia poate fi mai uşoară decât se aştepta, deoarece 28% dintre respondenţi cred că principalul motiv pentru care îşi încep ziua prost este pentru că au sărit peste micul dejun.

Cei intervievaţi adaugă că dedicarea unor momente trezirii la activităţi care stimulează creierul îi ajută să intre în starea potrivită pentru restul zilei. Printre acestea se numără să faci cuvinte încrucişate, să citeşti ştirile, să meditezi şi să eviţi să priveşti dispozitivele digitale atunci când te trezeşti (va fi timp să faci asta pentru tot restul zilei).
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici