Forţele Aeriene Române trimit două avioane Spartan pentru a stinge incendiul din Mehedinţi

  • Un incendiu masiv din Sviniţa, judeţul Mehedinţi, a mobilizat Forţele Aeriene Române.
  • La solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, două aeronave C-27J Spartan, special configurate pentru stingerea incendiilor, au intrat în acţiune.
Urmărește
241 afișări
Imaginea articolului Forţele Aeriene Române trimit două avioane Spartan pentru a stinge incendiul din Mehedinţi

Forţele Aeriene Române trimit două avioane Spartan pentru a stinge incendiul din Mehedinţi

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat, în regim de urgenţă, ca două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, să acţioneze marţi, pentru stingerea incendiului de pădure declanşat în zona fondului forestier al comunei Sviniţa, judeţul Mehedinţi.

Cele două aeronavele au decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni în jurul orelor 12.30, respectiv 14.30.

Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Până în prezent, au fost executate trei misiuni deasupra zonei afectate, la această oră acţiunea fiind în curs de desfăşurare.

În configuraţie pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta până 6.000 de litri de apă (maximum şase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din România - în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

De asemenea, în anii precedenţi, aeronavele de acest tip au avut misiuni pentru stingerea incendiilor de pădure din Franţa, Republica Slovenia, Grecia şi Macedonia de Nord.

Pompierii din Mehedinţi intervin de duminică să stingă un incendiu de pădure care se manifestă în Sviniţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici