Forţele de intervenţie, suplimentate în Iaşi şi Vaslui

  • Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Iaşi şi Vaslui au crescut capacitatea operaţională pentru a asigura un răspuns adecvat la eventualele situaţii de urgenţă.
  • În Iaşi sunt deja mobilizaţi peste 400 pompieri, iar în Vaslui sunt 380 de pompieri.
Urmărește
2078 afișări
Imaginea articolului Forţele de intervenţie, suplimentate în Iaşi şi Vaslui

„În urma fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în data de 14 septembrie 2024 şi a prognozei hidrometeorologice pentru data de 15 septembrie 2024, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Iaşi şi Vaslui au crescut capacitatea operaţională pentru a asigura un răspuns adecvat la eventualele situaţii de urgenţă. Astfel, în judeţul Iaşi sunt mobilizaţi peste 400 pompieri şi următoarele mijloace tehnice: 6 autocamioane de intervenţie, 9 bărci, 1 automacara, 26 maşini de stingere, 4 microbuze, 3 şenilate, 1 buldoexcavator, 8 motopompe transportabile, 6 motopompe remorcabile, 1 punct de comandă mobil şi 1 tabără mobilă. Totodată, în sprijinul ISU Iaşi a fost dislocată încă de ieri o tabără mobilă de la ISU Mureş”, potrivit unui comunicat de presă.

În judeţul Vaslui sunt mobilizaţi 380 de pompieri şi următoarele mijloace tehnice: 5 autocamioane de intervenţie, 3 bărci, 22 maşini de stingere, 2 microbuze, 1 şenilată, 14 motopompe transportabile, 6 motopompe remorcabile şi 1 tabără mobilă. Totodată, în sprijinul ISU Vaslui au fost dislocate, încă de ieri, o tabără mobilă de la ISU Harghita, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, precum şi o autospecială pentru salvarea persoanelor din medii ostile de la ISU Călăraşi.

„De asemenea, în afară de resursele deje existente la nivelul judeţelor Iaşi şi Vaslui, inspectorul general al IGSU a dispus suplimentarea resurselor din cele două judeţe cu efective şi mijloace tehnice din judeţele limitrofe, neafectate de fenomenele meteo. ISU Iaşi va primi sprijin de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Suceava, constând în 52 de pompieri, 4 autocamioane de intervenţie, 7 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 1 microbuz, 4 motopompe remorcabile şi 4 motopompe transportabile. ISU Vaslui va fi sprijinit de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Neamţ şi Sibiu, care vor trimite 76 de pompieri, 6 autocamioane de intervenţie, 12 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 1 microbuz, 6 motopompe remorcabile şi 6 motopompe transportabile. Toate mijloacele tehnice menţionate sunt în deplasare către judeţele Iaşi şi Vaslui”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici